Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Karbohydrater per porsjon: 7,5 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram
Hverdagsdesserter er blant livets små gleder, som denne luftige yoghurtmoussen med blåbær og vanilje.
Dette er en luftig og lett mousse, rik på proteiner og uten tilsatt sukker. Dersom du har en skvett vaniljesaus eller en klatt krem stående, er jeg sikker på at de vil gjøre seg ypperlig som topping!
PRØV OGSÅ: Smuldrepai med bær og røde frukter
Ingredienser
Til 2 glass trenger du:
2 eggehviter
100 gram blåbær (tint, dersom du bruker frosne)
150 gram gresk yoghurt (gjerne fullfett)
1/2 ts vaniljepulver
1 ts Natreen-dråper (eller tilsvarende søtning)
2 gelatinark + 2 ss kokende vann
PRØV OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
- Kjør blåbær, yoghurt, søtning og vaniljepulver til en glatt masse med stavmikser eller i blender.
- Stivpisk eggehvitene (obs: viktig at du bruker en helt ren bolle, helst av glass eller metall)
- Smelt gelatin i et par ss kokende vann og visp inn i yoghurtblandingen i en tynn stråle.
- Vend eggehvitene inn i yoghurtblandingen og fordel moussen i to glass.
- La moussen stivne i kjøleskapet i minimum 3-4 timer før servering.
- Server gjerne med frisk frukt eller bær, vaniljesaus eller en klatt krem.
Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Vanilje-panna cotta med limemarinerte jordbær
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.