Vanilje-panna cotta med limemarinerte jordbær

Vanilje-panna cotta med limemarinerte jordbær

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 06.11.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 10,5 gram
Fiber per porsjon: 2 gram

Lite slår en silkemyk panna cotta med frisk topping etter en god middag.

Denne varianten er relativt mager og laget uten tilsatt sukker, hvilket gjør den til et smartere dessertvalg – og jeg kan love at det ikke vil merkes på smaken!

Annonse

PRØV OGSÅ: Hverdagens sjokolademousse

Til tre porsjoner trenger du:

1 boks lett matfløte
1,5 dl vann
½ vaniljestang
Ca. ½ ts Natreen søtningsdråper, til passe sødme
3 stk gelatinplater
300 g jordbær
Saften av én lime

Slik gjør du:

1) Kok opp matfløte og vann på medium varme sammen med frøene fra en ½ vaniljestang pluss stangen for ekstra smak. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann.
2) Når blandingen så vidt har kokt opp, tar du ut vaniljestangen og smaker til med Natreen-dråper (obs: disse er svært søte, så det er viktig å smake til).
3) Klem ut vannet av gelatinen og rør inn i den varme væsken til de er helt oppløst.
4) Fordel panna cottaen i tre glass og sett til kjøling i 4-5 timer, eller over natten (la de gjerne stå litt på benken først, slik at de ikke settes inn i kjøleskapet når de er glovarme).
5) Vask jordbærene og kutt dem i fire. Skvis limesaft over og vend på jordbærene slik at alle får syre på seg.
6) Når panna cottaen har stivnet, toppes den med lime-jordbær rett før servering!

PRØV OGSÅ: Frisk mangomousse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: