Hverdagens sjokolademousse

Hverdagens sjokolademousse

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 01.05.22
Karbohydrater per porsjon: 7 gram
Fiber per porsjon: 2 gram

Denne sjokolademoussen må gjerne komme til unnsetning når søtsuget melder seg en kveld midt i hverdagen.

Denne sjokolademoussen er både proteinrik og har et lavt karbohydratinnhold. Den holder seg godt noen dager i kjøleskapet også – dersom du vil lage klar noen porsjoner.

Annonse

Dette trenger du til to porsjoner:

2 eggehviter
2 gelatinplater (eller tilsvarende vegetaralternativ)
2 strøkne ss bakekakao
1 dl sjokolademelk uten tilsatt sukker (evt. vanlig melk/plantemelk)
100 gram gresk yoghurt (helst fullfett)
50 gram kremost naturell
50 gram sukrin gold


*Obs: ikke kast eggeplommene – disse kan brukes til å lage hjemmelaget majones eller aioli, eller kanskje en sukkerfri vaniljesaus til moussen?

PRØV OGSÅ: Verdens enkleste sjokoladekake

Slik gjør du:

1) Visp sammen sjokolademelk, yoghurt, kremost, søtning og kakao i en skål til blandingen er klumpfri.
2) Legg gelatinplatene i bløt og pisk eggehvitene stive i en separat bolle.
3) Når eggehvitene er stivpisket, smelter du gelatinen i 1-2 ts kokende vann og visper den inn i kakaoblandingen.
4) Vend til slutt inn eggehvitene, fordel moussen i to glass og sett kaldt i minimum to timer.
5) Server gjerne sjokolademoussen med friske bær eller eventuelt vaniljesaus og litt revet, mørk sjokolade.

PRØV OGSÅ: Peanut butter cups

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: