Bobler i insulinpennen

Bobler i insulinpennen

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 16.02.24

Det er ikke alt man lærer og er forberedt på når man går ut sykehusdøra og reiser hjem for første gang med insulinpenn og blodsukkermåler i sekken. I denne teksten skal du få høre om min første opplevelse med bobler i insulinpennen. Har det noe å si?

Første gang jeg så blobler i insulinpennen min, skjønte jeg ikke hva det kom fra. Jeg ble veldig usikker om jeg kunne bruke pennen og hva jeg skulle gjøre. På opplæringen på sykehuset, ble ikke bobler i insulinen nevnt med ett ord. Når jeg fant frem mobilen og fikk googlet «bobler i insulinpenn», var det veldig få resultater som sa spesifikt hva jeg skulle gjøre. Noen beskrev at det kunne oppstå bobler i pennen, men akkurat der og da fant jeg ikke noe som forklarte tydelig om jeg kunne bruke pennen med luftbobler i seg.

Annonse

LES OGSÅ: Slik bruker du Accu-Fine

Apotek med chattefunksjon

Redningen min den gangen ble et nettappotek som hadde en egen chat-boks. Jeg fikk svar av en rådgiver etter bare to minutter, som kunne bekrefte at insulinet var helt trygt å bruke, og tipset videre om hva jeg kunne gjøre.

Kan jeg bruke en insulinpenn med luftbobler?

Å bruke en insulinpenn med luftbobler er helt ufarlig. Trikset er å knipse litt lett på pennen slik at boblene løsner litt. Når du snur insulinpennen med nålen vendt nedover, klar til å stikke, flyter boblene til toppen av insulinpennen og blir ikke med inn i huden når du trykker insulinet inn etter å ha stukket deg.

Annonse

LES OGSÅ: Hvor ofte bytter du nål?

De fleste som har brukt insulinpenn lenge, har nok ikke særlig mye nytte av denne teksten. Men for noen som opplever bobler i insulinpennen for aller første gang, slik jeg gjorde, er det gull verdt å finne helt konkrete svar på hva man skal gjøre.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 2 tilbakemeldinger
Del: