Ordene fra diabeteslegen jeg ikke glemmer!

Ordene fra diabeteslegen jeg ikke glemmer!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 19.01.24

«Kan du ikke bare holde deg til lørdager? sa diabeteslegen min. Han visste ikke hvor rett han hadde!

Jeg hadde min årlige time hos diabeteslegen ganske nylig, og jeg synes alltid det er fint å prate med noen andre om sykdommen for å få litt nye perspektiver og påfyll.

Annonse

Høye netter 

Legen og jeg snakket om mine høye netter og hva jeg skal gjøre for å redusere blodsukkeret her. Problemet er søtspising om kveldene, og jeg har sagt i flere måneder nå at jeg skal slutte med det. Jeg har ikke villet øke basaldosen om natta da jeg vet årsaken til problemet. Den mest effektive løsningen er så enkel som å kutte ut søtspisingen.

Å redusere basaldosen vil etter min mening bare forlenge problemet. Likevel synes jeg at dette med å kutte ut sukker er svært vanskelig. Men dette skulle vise seg å bli enklere å håndtere etter jeg var på min årlige kontroll.

LES OGSÅ: Takk til en hverdagshelt!

Lørdagsgodt

Den reddende engelen min var en direkte og ærlig lege. Han gikk ikke rundt grøten da han spurte meg rett ut om jeg ikke bare kunne gjøre som han, og begrense sukkerinntaket til lørdager?

Løsningen ble lagt fram på en så enkel måte. Og det er jo faktisk ikke mer komplisert enn det. Likevel trengte jeg å høre det fra han, på tross av at det føltes som om jeg var et barn som fikk beskjed av foreldrene mine om at godteri kun skal spises på lørdager.

Annonse

Jeg satt med en følelse etterpå om at hvis jeg klarte dette som barn, bør jeg skamme meg dersom jeg ikke klarer det nå.

Ordene fra diabeteslegen gjorde forskjell

Legetimen er nå litt over en uke siden, og det enkle tipset hans har allerede gjort store forskjeller i hverdagen min. Jeg sover mye bedre om nettene fordi jeg ikke må opp for å gå på do. Jeg har mer energi og overskudd om morgenen, og er mer glad.

Jeg visste ikke at høyt blodsukker hadde en så negativ innvirkning på livet mitt før jeg fikk kjenne på hva det stabile blodsukkeret kan gi meg.

«Du kan ikke bare holde deg til lørdager da?» Det er ord jeg ikke kommer til å glemme med det første.

LES OGSÅ: På dårlige dager må vi huske på de gode

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: