Panert torsk med squash og kikertsalat

Panert torsk med squash og kikertsalat

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 19.10.23
Karbohydrater per porsjon: 37 gram
Fiber per porsjon: 22 gram

Panert torsk er god og tradisjonsrik hverdagsmat som både store og små kan like.

Fisk som hverdagsmat trenger verken være avansert eller kjedelig. Å panere tar ikke lang tid og det løfter definitivt torskefileten til nye høyder. Servert med en mettende og spennende salat med stekt squash, kikerter og fetaost blir dette en ny go-to fiskemiddag!

Annonse

PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozzarella

Ingredienser

Til 3 porsjoner trenger du:

500 gram torsk
1 egg
2 ss hvetemel
50 gram strøkavring
20 gram revet parmesan
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver

1 squash (ca. 400 gram)
1 boks kikerter (250 gram)
100 gram fetaost
1/2 rødløk
200 gram cherrytomater
Et par never ruccolasalat
En neve frisk basilikum
Olivenolje
Chilipulver
Salt og pepper

PRØV OGSÅ: Kremet og spicy rekegryte

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen strøkavring, revet parmesan, salt, pepper og hvitløkspulver i en bolle. Ha et vispet egg i en annen bolle og hvetemel i en tredje.
  2. Varm stekeovnen til 170 grader, varmluft.
  3. Legg fiskefiletene mellom litt tørkepapir slik at de blir tørre i overflaten før panering.
  4. Kutt squashen i halvmåner og stek dem i litt olje i en stekepanne med salt og pepper til de er møre, men fortsatt holder formen sin.
  5. Bland sammen en boks skylte, hermetiske kikerter, ruccolasalat, rødløk i tynne ringer, smuldret fetaost, cherrytomater delt i to og hakket basilikum. Ringle over litt god olivenolje og kverne litt salt og pepper over. Vend inn den stekte squashen og sett salaten til side mens du tilbereder fisken.
  6. Vend fiskefiletene i mel, deretter i egg, og til slutt i paneringen. Legg filetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til filetene er sprø utenpå og gjennomstekt, men fortsatt saftig inni – ca. 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på torskestykkene.

PRØV OGSÅ: Laksecurry i form med kål & søtpotet

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: