Bønnerisotto med squash og kantarell
Karbohydrater per porsjon: 26 gram
Denne retten er laget helt uten ris, og blir som en mellomting mellom en bønnestuing og en risotto. Litt mer blodsukkervennlig og full av god smak.
Denne lune retten smaker deilig av høst og er et næringsrikt og blodsukkervennlig alternativ til den tradisjonelle risottoen. Her er ris byttet ut med hvite bønner, og det blir en mellomting mellom en bønnestuing og en risotto. Full av god smak, fiber og gunstig planteprotein.
TIPS: Server med en frisk salat.
PRØV OGSÅ: Kremet og spicy rekegryte
Ingredienser
To porsjoner
En gul løk
1 stor squash
250 g kantarell
230 g hvite store bønner (avrent)
100 g creme fraiche
2 ss revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ss smør
salt + pepper
persille til servering (kan droppes)
PRØV OGSÅ: Laksecurry i form med kål & søtpotet
Fremgangsmåte
- Begynn med å steke kantarell i tørr panne, til soppen er gyllen. Vend inn smør og litt pepper. Ha soppen over i en skål.
- Del squashen i to. Riv den ene delen på rivjern, og den andre delen i tynne skiver. Skvis vannet ut av den revede squashen.
- Finhakk løk og stek gyllen i litt olje, sammen med den halve squashen i skiver.
- Skyll bønnen god, og ha revet squash i pannen sammen med bønner. Stek i et par minutter før du vender inn chreme fraiche og parmesan.
- Smak til med salt og pepper, og evt litt mer parmesan.
- Topp pannen med stekt kantarell, og gjerne litt finhakket fersk persille.
PRØV OGSÅ: Middagsgrateng med grønnsaksmos og italienske smaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.