Caponata – en italiensk klassiker

Caponata – en italiensk klassiker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.09.23 | Sist redigert: 11.09.23
Karbohydrater per porsjon: 20 gram

Caponata er Italias svar på ratatouille, en tomatgryte med masse smak som er nydelig som tilbehør til det aller meste.

Denne oppskriften på Caponata passer ypperlig servert ved siden av kjøtt eller fisk, eller som en enkel rett alene, servert med et dryss revet parmesan og en grønn salat.

Annonse

LES OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Ingredienser

Tilbehør til 2 porsjoner

1 aubergine
1 gul løk
1 rød paprika
1 stilk stangselleri
½ chili
3 fedd hvitløk
3 store tomater
1 ss kapers
20 sorte oliven
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss honning
1 ss tomatpure
en neve fersk persille og/eller basilikum
salt + pepper

LES OGSÅ: Ertehummus med karri

Fremgangsmåte

  1. Del aubergine i terninger på ca 1×1 cm og stek dem gyllen i en stekepanne med olivenolje.
  2. Del løk i tynne skiver og ha det i pannen sammen med auberginen. Ha i hvitvinseddik og honning og la det trekke inn i løken.
  3. Del så paprika i tynne strimler, finhakk chili og selleri. Ha alt i panne og stek videre til grønnsakene er møre. Ha til slutt i hakkede tomater og finhakket hvitløk.
  4. Smak til med tomatpuré, og la pannen småputre i ca 5 minutter.
  5. Vend inn finhakkede urter, kapers og oliven. Smak til med salt og pepper etter behov.

LES OGSÅ: Ovnsbakt ratatouille

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: