Diabetes er en ressurs i jobben min

Diabetes er en ressurs i jobben min

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 18.06.23

I min jobb som apotektekniker møter jeg mange personer med diabetes selv, både med type 1 og type 2. Jeg syns det er godt å kunne bruke min egen erfaring og kunnskap som en ressurs i jobben min, og jeg får tilbakemeldinger både fra kunder og kollegaer at dette er en god ting.

Men noe jeg syns er sårt er å se barn med nyoppdaget diabetes, og foreldrene deres. Jeg ser bekymringen lyse hos foreldrene, og enkelte av barna ser livredde ut – mens andre ikke vet helt hva som skjer.

Annonse

Jeg gjør mitt beste, jeg overøser ikke dem med informasjon så lenge de ikke aktivt spør. Men ser jeg at de er usikre på hele situasjonen bruker jeg både kunnskap og erfaring for å gjøre grunnen de står på litt mindre gyngende.

Jeg vil jo ikke utlevere meg selv, folk har hverken interesse eller behov for å vite noe om min sykdomshistorie. Men jeg pleier å si; «dette kommer til å gå bra», «dette blir en vane», og ut ifra responsen på dette velger jeg kanskje å si «jeg har hatt diabetes type 1 i mange år».

LES OGSÅ: Å bytte sprøytespiss oftere ga meg bedre blodsukkerkontroll

Min diabetes er en ressurs på jobb

Man setter kanskje i gang en samtale, om situasjonen, om været, om blodsukker, om skolen eller om hvor mange fantastiske hjelpemidler som finnes – og at de etter å ha lært flerinjeksjonsteknikk forhåpentligvis går over til både pumpe og sensor.

Jeg har enda til gode å ikke få takknemlige og beroligende barn og voksne utav en sånn situasjon.
Det er en absolutt ressurs å ha diabetes selv når man jobber i helsevesenet. Man har en helt annen forståelse for hvordan diabetes påvirker kroppen på alle måter. Og man kan svare på spørsmål som dukker opp, samt fortelle at det som legen har lært ofte ikke er absolutt fakta.

Annonse

Diabetes er en individuell sykdom – og veien blir til mens man går.

Hva skulle du ønske du fikk vite av en med diabetes selv, når du fikk diabetes? Og hva ville du ha spurt om?

LES OGSÅ: Viktig å måle blodsukkeret – også om du har CGM

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: