Kesam-omelett med ost
Karbohydrat: ca 2 gram per porsjon (gjelder kun omelett og ikke eventuelt tilbehør)
Omelett er rask og smart mat som kan varieres i det uendelige. Prøv en deilig kesam-omelett.
Denne omelett-varianten passer utmerket både som frokost, lunsj og lett middag. Det meste av ost er godt å bruke i en omelett. Jeg brukte vanlig gulost, men prøv deg gjerne frem med fetaost, revet parmesan, blåmugg eller chevre!
Server gjerne med valgfritt tilbehør eller en enkel salat som på bildet. Her har jeg brukt en neve hjertesalat, en neve fersk spinat, ¼ revet squash, 1 ss gresskarkjerner og dressing av 1 ts dijon-sennep, 1 ss eplesidereddik og 1 ts olivenolje.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med grønnsaker
Ingredienser
Oppskrift utgjør 1 porsjon
2 egg
2 ss kesam
40 g revet ost
salt + pepper
1 ts smør til steking
PRØV OGSÅ: Salat med eggerøre, fullkornsris og fetaost
Fremgangsmåte
1. Visp sammen egg og kesam i en bolle.
2. Smelt smør i en liten stekepanne og hell i eggeblandingen.
3. Ha revet ost på halve omeletten og flipp den andre halvdelen over når undersiden er nok stekt.
4. Stek til omeletten er fast, og krydre etter ønske.
5. Server kesam-omelett med salat eller med annet tilbehør.
PRØV OGSÅ: Gulrotvafler med kesam
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.