Gulrotvafler med kesam – sukkerfri oppskrift

Gulrotvafler med kesam – sukkerfri oppskrift

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per vaffel: 23 gram
Hvorav fiber: 4,5 gram

Gulrotvafler gjør seg godt både til frokost, lunsj og kvelds, og er perfekt som helgekos.

Disse vaflene smaker veldig godt med all slags ost. Ved å tilsette kardemomme og kanel i røra får de en spennende og nydelig smak, men dette kan også droppes om ønskelig, og da vil vaflene gjøre seg ypperlig sammen med annet salt pålegg. Prøv deg frem og finn dine favorittkombinasjoner. PS! Denne oppskriften er helt uten sukker.

PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker

gulrotvafler

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

Oppskrift til 4 tykke plater

200 g kesam
4 egg
2 dl havremel
1 krm salt
½ ts bakepulver
½ ts kanel
½ ts kardemomme
2 stk gulrøtter, revet
smør til steking

PRØV OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg og kesam til en jevn blanding
2. Vend inn krydder, havremel og bakepulver
3. Vend revet gulrot inn i røra
4. Stek vafler i smurt vaffeljern
5. Server med ønsket pålegg

PRØV OGSÅ: Oppskrift på gulrotpannekaker

Nyhetsbrev
Del: