Alene på ferie for første gang

Alene på ferie for første gang

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 25.09.22

Denne høsten har jeg bestilt meg en ukestur til Hellas. Helt alene. Det er første gang jeg reiser alene og jeg må innrømme at jeg er litt spent.

Jeg liker å ha kontroll og oversikt. Være i forkant og godt forberedt på det som skal skje. Dette ble forsterket da jeg fikk diabetes i 2006. Gode rutiner og forutsigbarhet har vært nødvendig for å leve godt med diabetes. Til tider kjedelig, men stort sett veldig overkommelig.

Annonse

Sommeren har vært lang, men jeg har bare hatt to uker ferie. Jeg hadde også korona som satt meg ut av spill et par uker. I det hele føler jeg egentlig ikke at jeg har hatt skikkelig ferie. Derfor har jeg bestemt meg for å reise bort en uke i høst – helt alene.

LES OGSÅ: På langseilas med diabetes type 1

På tidligere reiser har jeg alltid bedt noen om å ta med ekstra insulin, glukosemåler og annet utstyr, i håndbagasjen. Det kan jeg ikke denne gangen. Nå må jeg ha med dobbelt opp selv. Frykten er å miste bagasjen, men hvorfor skal det skje nå når det ikke har skjedd før? Jeg skal til en liten gresk øy som mest sannsynlig har ingen eller liten tilgang på det diabetesutstyret jeg trenger. Likevel tar jeg sjansen på å dra til et «øde» sted.

Stress ned

Årsaken til at jeg tar ferie alene er at jeg trenger å stresse ned og tenke minst mulig. Jeg trives i mitt eget selskap og tror det vil være fint med en uke alene. Diabetesen er den jeg er mest bekymret for, men tar likevel den utfordringen. Har jeg med nok utstyr, skal det gå greit. Jeg tror det blir godt å bare ha seg selv å fokusere på og ikke ta hensyn til andre. Kanskje kommer jeg til å kjede meg etter et par dager, men jeg tror det er sunt å kjede seg litt. Da blir man mer kreativ.

Reiser charter

Først hadde jeg tenkt å bestille fly og hotell selv. Men etter hvert bestemte jeg meg for å bestille en chartertur. Jeg føler meg mer trygg med et reiseselskap som jeg kan kontakte dersom uhellet er ute. Og jeg skal ikke til et typisk chartersted, men til en rolig gresk øy som har minimalt med turisme. Hotellet har gode treningsmuligheter og naturen innbyr også til opplevelser. Dette blir bra!

Annonse

LES OGSÅ: Fem tips når du skal spise på restaurant

Velregulert

Jeg hadde ikke reist alene dersom jeg var utrygg på min diabetes. I de 16 årene jeg har hatt diabetes, har jeg aldri hatt en alvorlig episode med føling. Jeg har alltid greid å ta vare på meg selv og har et fint langtidsblodsukker. Jeg vet det er mange som strever og jeg føler meg heldig. Samtidig vet jeg at det kan snu og diabetesen kan bli vanskeligere å regulere. Men når den er som den er, tenker jeg det er fullt forsvarlig å reise på ferie alene en uke.

Har du reist alene på ferie?

LES OGSÅ: Med insulin på flyreisen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: