Jeg lager meg nytt treningsrom

Jeg lager meg nytt treningsrom

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 25.07.22

I sommer skal jeg flytte fra hus til leilighet. Selv om jeg får mindre plass, har jeg bestemt meg for å lage treningsrom.

Da jeg flyttet sammen med min søster for åtte år siden, var vi bestemte på å få til treningsrom i det nye huset. Vi hadde små barn og det ville bli tidkrevende og vanskelig å få til treningsøkter på treningssenter flere dager i uka. Begge liker å trene litt hver dag, istedenfor lange økter få dager i uka. Treningsrommet vårt har vært brukt daglig siden vi flyttet inn. For meg har det vært avgjørende for blodsukkeret og min totalhelse.

Annonse

Enkelt og greit

Jeg er sikker på at min helse hadde vært mye dårligere hadde det ikke vært for treningsrommet i huset. Vi har tredemølle, slynge, step, kettlebells, benk og ulike manualer. Noe er kjøpt nytt, noe på finn.no og noe har vi fått. Langt fra noe dyrt og fancy, men nok til at vi får til gode treningsøkter. Jeg har ofte trent en halvtime på morgenen før barna står opp. Det hadde ikke vært mulig dersom jeg måtte dratt ut av huset. Trening på morgenen har gitt et stabilt blodsukker gjennom dagen, samt god dose energi ?

LES OGSÅ: Slik kommer du igang med kondisjonstrening

Nedskalerer

Da jeg så etter leilighet, var det viktigste beliggenhet og soverom til alle tre. Men muligheten for å lage en treningsrom/treningssone stod høyt oppe på listen. Barna mine er store (18 og 13 år) og jeg kan dra ut og trene når jeg vil. Likevel er jeg blitt veldig vant til å trene hjemme og foretrekker det fremfor treningsstudio. Får jeg lavt blodsukker er det enkelt å ta en pause og fortsette når det har stabilisert seg. Og jeg bruker mye mindre tid på å forflytte meg. Leiligheten jeg har kjøpt har en stor stue og jeg har tenkt å ta en del av den til treningssone. Foreløpig har jeg ikke tenkt å dele den av, men på sikt vil jeg sette opp en glassvegg.

Må ikke koste skjorta

Det nye treningsrommet er mindre enn det vi hadde i huset. Men jeg får plass til tredemølle, treningsbenk og manualer. Jeg har kjøpt meg en mindre og enklere tredemølle til 8000 kroner. Det er det eneste jeg har kjøpt nytt, ellers bruker jeg det vi har fra før. Medlemskap på treningssenter koster ca 400 i måneden og det trener jeg kjapt inn i forhold til utgifter til treningsrommet. Begge barna mine trener også hjemme, så den totale innsparingen er større. Og aller størst er selvsagt helsegevinsten ? Har jeg treningsmuligheter hjemme er dørstokkmila umulig å skylde på.

Gode vaner er alfa omega

Jeg er glad jeg har opparbeidet meg en rutine når det gjelder daglig trening. Jeg er ganske sikker på at blodsukkeret hadde vært enda mer utfordrende dersom jeg ikke trente litt hver dag. Jeg har i perioder trent mindre og jeg merker det med en gang på blodsukkeret. Min filosofi er at en halvtime, av og til bare 20 minutter, er mer enn godt nok i en travel hverdag. Jeg prioriterer det og gevinsten får jeg igjen med en god helse og et godt blodsukker.

Annonse

LES OGSÅ: Trening med diabetes type 1

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: