Torsk i form med grønnsaker

Torsk i form med grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.05.22
Karbohydrater per porsjon: 14 gram
Fiber: 8 gram

Torsk i form med grønnsaker passer helt supert hvis du ønsker en middag med lite karbohydrat, som er snill med blodsukkeret.

Denne torskemiddagen er rask, næringsrik og god hverdagsmat. Det er enkelt å lage, og kan varieres i det uendelige. Du kan for eksempel bruke andre grønnsaker etter ønske, samt bytte ut torsk med annen fisk.

Registrer for nyhetsbrev

Server retten alene, eller med ris, pasta eller quinoa for variasjon – alt ettersom hvor mye eller lite karbohydrater du ønsker.

TIPS:

I denne oppskriften har jeg beregnet ingredienser til 1 porsjon, men torsk i form er en rett som er enkel å lage til mange. Så doble opp etter behov.

LES OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Ingredienser

Torsk i form med grønnsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

1 torskefilet a 150 g
½ ss smør
pepper

½ paprika
½ squash
½ aubergine
100 g aspargesbønner
1 ss olivenolje
½ ts provencekrydder
¼ ts paprikakrydder
salt og pepper

LES OGSÅ: Torsk i karrisaus med paprika

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og aspargesbønnene i to.

2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje og krydder.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter.

4. Ta ut formen, ha fisken i midten med et klikk smør og pepper, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.

5. Server alene, eller med ønsket tilbehør.

LES OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Registrer for nyhetsbrev
0/5 (0 Reviews)
Del: