Torsk i form med grønnsaker

Torsk i form med grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.05.22
Karbohydrater per porsjon: 14 gram
Fiber: 8 gram

Torsk i form med grønnsaker passer helt supert hvis du ønsker en middag med lite karbohydrat, som er snill med blodsukkeret.

Denne torskemiddagen er rask, næringsrik og god hverdagsmat. Det er enkelt å lage, og kan varieres i det uendelige. Du kan for eksempel bruke andre grønnsaker etter ønske, samt bytte ut torsk med annen fisk.

Annonse

Server retten alene, eller med ris, pasta eller quinoa for variasjon – alt ettersom hvor mye eller lite karbohydrater du ønsker.

TIPS:

I denne oppskriften har jeg beregnet ingredienser til 1 porsjon, men torsk i form er en rett som er enkel å lage til mange. Så doble opp etter behov.

LES OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Ingredienser

Torsk i form med grønnsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

Annonse

1 torskefilet a 150 g
½ ss smør
pepper

½ paprika
½ squash
½ aubergine
100 g aspargesbønner
1 ss olivenolje
½ ts provencekrydder
¼ ts paprikakrydder
salt og pepper

LES OGSÅ: Torsk i karrisaus med paprika

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og aspargesbønnene i to.

2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje og krydder.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter.

4. Ta ut formen, ha fisken i midten med et klikk smør og pepper, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.

5. Server alene, eller med ønsket tilbehør.

LES OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: