Torsk i form med grønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 14 gram
Fiber: 8 gram
Torsk i form med grønnsaker passer helt supert hvis du ønsker en middag med lite karbohydrat, som er snill med blodsukkeret.
Denne torskemiddagen er rask, næringsrik og god hverdagsmat. Det er enkelt å lage, og kan varieres i det uendelige. Du kan for eksempel bruke andre grønnsaker etter ønske, samt bytte ut torsk med annen fisk.
Server retten alene, eller med ris, pasta eller quinoa for variasjon – alt ettersom hvor mye eller lite karbohydrater du ønsker.
TIPS:
I denne oppskriften har jeg beregnet ingredienser til 1 porsjon, men torsk i form er en rett som er enkel å lage til mange. Så doble opp etter behov.
LES OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien
Ingredienser
1 porsjon
1 torskefilet a 150 g
½ ss smør
pepper
½ paprika
½ squash
½ aubergine
100 g aspargesbønner
1 ss olivenolje
½ ts provencekrydder
¼ ts paprikakrydder
salt og pepper
LES OGSÅ: Torsk i karrisaus med paprika
Fremgangsmåte
1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og aspargesbønnene i to.
2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje og krydder.
3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter.
4. Ta ut formen, ha fisken i midten med et klikk smør og pepper, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.
5. Server alene, eller med ønsket tilbehør.
LES OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.