Fargerike rotgrønnsaker med byggryn og smakfull chevre

Fargerike rotgrønnsaker med byggryn og smakfull chevre

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 13.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 38 gram
Fiber per porsjon: 13,5 gram

Dette er en deilig og fargerik rett – rik på fiber, vitaminer og med mange gode smaker!

Dette trenger du:

Til fire porsjoner

Annonse

150 gram rødløk- 1 stor
150 gram gulrot- 1 stor/2små
150 gram sellerirot- 1/2
150 gram gulbete – 1 stor
150 gram polkabete
150 gram rødbete
300 gram rødkål
300 gram blomkål
1 chili
2 fedd hvitløk
3 ss olje
Flatsalt
Rosmarin
Timian
100 gram byggryn
½ grønnsaksbuljong-terning
200 gram chevre-ost (eller eventuelt feta)

PRØV OGSÅ: Lammegryte med søtpotet

Slik gjør du:

1) Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
2) Vask, skrell og kutt grønnsakene i biter eller staver av ønsket størrelse.
3) Hakk chili og press hvitløk. Grovhakk urtene og bland chili, hvitløk, urter, olje og flaksalt til en marinade.
4) Fordel grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett, og hell over marinaden. Stek til de er møre – ca. 30 min. Vend på grønnsakene en gang i løpet av steketiden.
5) Mens grønnsakene steker koker du byggryn som anvist på pakken. Tilsett ½ buljongterning i kokevannet.
6) Når grønnsakene er ferdige blandes de sammen med byggrynene og til slutt fordeles chevre-osten over retten før servering.

PRØV OGSÅ: Rotsuppe med karri-kikerter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: