Accu-Chek Mobile: – Ser positivt på fremtiden

Accu-Chek Mobile: – Ser positivt på fremtiden

Ina Lorentzen
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 20.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

For tre år siden fikk Henrik Arnesen (32) beskjed om at han hadde fått diabetes type 2. I starten var dette en tung bør, men med tiden har det heldigvis blitt lettere for småbarnsfaren fra Nesodden.

– I begynnelsen svingte blodsukkeret veldig. I en periode måtte jeg måle omtrent hver time i døgnet, forteller Arnesen.

Annonse

Den første blodsukkermåleren han hadde, var av typen med løse strimler. Det gjorde målingene til et ork.

– Det var mye å huske på når jeg skulle ut av døra. Mange løse deler skulle med for å kunne måle blodsukkeret.

Tanker og bekymringer

Samtidig med ny diagnose og manglende kontroll på blodsukkeret, ventet Henrik på at sitt første barn skulle komme til verden. Sammen med flere andre diagnoser, førte diabetesen til mange tanker og bekymringer.

– Dessverre mistet jeg moren min til kreft. Hun hadde også diabetes, og brukte Accu-Chek Mobile. Da hun gikk bort, arvet jeg hennes apparat, og fant ut at dette var mye enklere i bruk. Jeg skaffet derfor et eget. Dette er nå cirka ett og et halvt år siden.

LES OGSÅ: Å reise med diabetes type 2

Annonse

Fikk kontroll på blodsukkeret

Over et halvt år, tok 32-åringen et skikkelig tak i kosthold og mosjon. Han gikk ned hele 35 kilo på den tiden, og fikk etter hvert kontroll på blodsukkeret. Han anbefaler likevel ikke andre å gå ned så mye på så kort tid.

– Nå er jeg helt sukkerfri, og har i tillegg en nydelig toåring som gir livet masse glede og energi! At jeg nå kan måle blodsukkeret enkelt med Accu-Chek Mobile, gjør det hele enda lettere.

LES OGSÅ: Emilie har testet ut det nye Accu-Chek Pink Mobile-apparatet

Med Accu-Chek Mobile har du alt du trenger

– Det er flott at alt er i en komplett pakke. Jeg slipper å ha med meg flere deler, og det gjør det lettere å få med seg. Accu-Chek Mobile kan du bare hive i lomma, så har du det du trenger, sier en fornøyd Arnesen.

Til tross for en trøblete start med diabetes, er livet mye lettere for telecom-montøren nå.

– Nå regulerer jeg diabetes og blodsukker kun ved hjelp av kosthold. Det var en tøff tid i starten, men jeg ser positivt på fremtiden!

LES OGSÅ: Nyhet! Nå kan du også koble Accu-Chek Mobile til MySugr

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: