Pai med røkelaks og grønnsaker

Pai med røkelaks og grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater totalt: ca 140 gram (per porsjon ca 21 g)
Hvorav fiber: 40 gram (per porsjon ca 5 g)

Pai med røkelaks og masse grønnsaker smaker like godt både til lunsj, på tapasbordet og som en middag alene.

Pai kan varieres i det uendelige, som betyr at du har mange muligheter til å lage din favorittkombinasjon. Du kan selvsagt droppe røkelaksen dersom du ønsker en mer nøytral variant, og selvsagt bytte ut grønnsakene med det du har. Server gjerne med en frisk salat.

Annonse

PRØV OGSÅ: Omelett med spinat og chevre

Ingredienser

1 paiform (8 porsjoner)

3 dl mel (gjerne 50/50 grovt og fint)
1 klype salt
75 g romtemperert smør eller margarin
2 ss olivenolje
2-3 ss kalt vann

1 stor gul løk
½ brokkoli med stilk
1 ss olje til steking
salt og pepper
1 pose frosne erter (350 g)
8 egg
2-3 dl melk etter ønske
150 g fetaost i blokk
150 g røkelaks, rives i mindre biter

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt ratatouille

Annonse
Pai med røkelaks og grønnsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle ingrediensene til paibunnen. Kna inn smør til du har en fast deig. Juster evt med mer mel eller vann. Press deigen ut i en ildfast form.

2. Pirk paibunnen med en gaffel, og forstek bunnen uten fyll i 10 minutter på 200 grader.

3. Del løk i tynne strimler og brokkoli (inkludert stilken) i små biter. Stek grønnsakene myke i litt olje, og smak til med salt og pepper etter ønske.

4. Tin ertene.

5. Visp sammen egg og melk.

6. Ha stekte grønnsaker og erter i det forstekte paiskallet. Smuldre over fetaosten, og topp med biter av røkelaks. 7. Ha eggeblandingen over fisk og grønnsaker, og bak paien i ovnen på 200 grader i 25-40 minutter. Steketiden er avhengig av størrelsen på paiformen, så følg med. Paien er ferdig når eggemassen har stivnet.

PRØV OGSÅ: Kefir-lapper

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: