Er du klar for vinter og snø?

Er du klar for vinter og snø?

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 18.11.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

For de av oss som bor litt «på landet» er det tiden nå for å rydde bort sommeren. Vi har mulighet til å flytte terrassemøbler, grill og parasoll så vi får lagret det innendørs, og har gleden av at dette holder seg bra når det ikke står utsatt for vind og vær. Men det er ganske tungt å flytte, særlig de større tingene som sofaer, bord og stoler.

Så er det tid for å finne fram vinterutstyret. Jeg tenker ikke på ski og annet sportsutstyr, men snøfreser, spader og snømåker.

Annonse

De fleste av oss diabetikere bruker medisiner for å kontrollere blodsukkeret. Fysisk arbeid i form av snømåking kan være en god hjelp på vinterstid. Her på Harestua hvor vi bor får vi hvert år ganske mye snø. Selv med snøfreser er det mye tungt arbeid når det laver ned med våt snø.

LES OGSÅ: Dette bør du tenke på når du kjøper vintersko

Gunstig for blodsukkeret

Jeg ser hvert år at etter noen omganger med manuell snømåking så kommer det mer kraft i armene. Men det viktigste er at fysisk arbeid er veldig gunstig for blodsukkeret.

Selv om jeg tar snømåka og skyfler unna 5 – 10 cm tørr snø, blir det ganske tungt å kjempe med den våte snøen når jeg må fyre opp snøfreseren. Det er en ganske stor maskin, så det krever litt bruk av muskler for å rydde plassen foran huset og garasjen. Fordelen med å gjøre det for hånd er jo også at man kan stoppe opp og veksle noen ord med naboen som går forbi, det er jo ikke så greit med en bråkete snøfreser.

LES OGSÅ: Er vintermånedene ekstra ille for blodsukkeret?

Annonse

Husk dette før du begynner

Det som er veldig viktig å huske når du driver med manuell eller maskinell snørydding (og selvfølgelig gjelder det samme for all fysisk utfoldelse) er at det er viktig å spise et måltid før du skal ut og jobbe.Like viktig er å hvile litt før du begynner med snøen. Det er jo ikke så bra å drive fysisk arbeid rett etter at man har spist.

Det mange kanskje glemmer litt når man skal i gang med fysisk arbeid, slik som snømåking, er å varme opp. Særlig for oss litt opp i åra, er det viktig å gjøre kroppen varm og klar før man gyver løs på oppgavene. Så enten du skal trene på treningssenter eller måke snø i vinter, er det viktig å alltid varme opp!

LES OGSÅ: Derfor elsker jeg vinteren!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: