Derfor elsker jeg vinteren

Derfor elsker jeg vinteren

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 26.11.20 | Sist redigert: 25.10.22

Det går mot jul og vinter. Og det er ikke bare de vakre, kalde fargene, fyr i peisen, innekos med kakao og myke tepper som er årsaken til at jeg elsker vinteren. Årstiden tilrettelegger også for økt fokus på diabetesen min.

Jeg elsker å gå på ski, så dette er min hovedaktivitet denne delen av året. Skigåing er positivt for helse generelt, men i mitt tilfelle virker det også fordelaktig for blodsukkeret.

Annonse

Det kan raskt stupe hvis jeg er ute og går lenge. Men dette løser seg fint med energibarer og saft. Denne treningen blir som en del av behandlings-regimet mitt om vinteren, og den gjør at jeg trenger mindre insulin.

LES OGSÅ: Hvordan påvirker kulden blodsukkeret

Nytt år, ny start

En annen fordel med denne årstiden, er at vi får oppleve overgangen til et nytt år. Dette er for meg en mulighet til å starte på nytt og sette meg nye mål. Det føles godt å få en frisk start, og et av nyttårsforsettene mine i år er å bli flinkere til å sjekke blodsukkeret hyppig og spise mindre søtsaker.

Nyttår gir også rom for ettertanke og tilbakeblikk på året som har gått. Denne refleksjonen synes jeg er nyttig når det kommer til å holde en frisk, psykisk balanse i forhold til blodsukkerreguleringen.

LES OGSÅ: Gode råd som gjør skituren til en fantastisk opplevelse

Annonse

Innetid i mørket

Nå som det føles mer som en regnfull høst enn en snøfylt vinter, i alle fall her i Namsos, blir mer av tiden min brukt inne. Mørketiden gjør også at «kvelden» kommer raskere, noe som gjør det naturlig å holde seg mer innendørs.

Dette gjør at jeg får mer tid til å fokusere på blant annet nyttårsforsettene, og blodsukkerreguleringen får mer fokus. Den «ekstra» tiden inne gir også økt fokus på matlaging. Flere sunne måltider har en fantastisk effekt på blodsukkeret.
Påvirker vinteren din diabetes?

LES OGSÅ: 6 ting jeg gjør for en bedre diabeteshverdag

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: