Asiatisk laks med quinoa og chilimajo

Asiatisk laks med quinoa og chilimajo

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 23 gram
Fiber: 12 gram

Denne skåla er stappfull av bra næring, og enkel å variere ut i fra hva du har tilgjengelig. Ønsker du en vegetarvariant, passer det supert både med stekt egg og tofu, evt. er nok denne også god med kylling.

TIPS: Ønsker du en rett med lavere innhold av karbohydrater, kan du fint droppe quinoa og heller bruke enda mer grønnsaker.

Annonse

Dette trenger du:

Til en porsjon

40 g quinoa (tørr)
125 g laks / ørret
1 ts sesamfrø
3 buketter med brokkoli
En god neve østerssopp, eller annen sopp etter ønske
Sesamolje til steking
1 neve fersk spinat
30 g edamamebønner
1/3 agurk
1 gulrot
3 reddiker
Chilimajones:
1 ts sriracha (chilisaus)
1 ss chilimajones
Til servering:
Koriander
Hoisin-saus (kan fint droppes)

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng

Slik gjør du:

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Ha fisk og brokkoli på en bakeplate eller i en ildfast form. Ringle litt sesamfrø på fisken. Bak i ovnen på 220 grader i ca 10-12 minutter.
  3. Finhakk gulrot, reddik og agurk.
  4. Stek soppen i litt sesamolje til den er gyllen.
  5. Ha spinat i en stor skål, og fordel så kokt quinoa, sopp og grønnsaker i skålen.
  6. Topp med bakt fisk, og server med koriander, chilimajones og hoisin-saus.

PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: