Asiatisk laks med quinoa og chilimajo
Publisert første gang: 06.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 23 gram
Fiber: 12 gram
Denne skåla er stappfull av bra næring, og enkel å variere ut i fra hva du har tilgjengelig. Ønsker du en vegetarvariant, passer det supert både med stekt egg og tofu, evt. er nok denne også god med kylling.
TIPS: Ønsker du en rett med lavere innhold av karbohydrater, kan du fint droppe quinoa og heller bruke enda mer grønnsaker.
Dette trenger du:
Til en porsjon
40 g quinoa (tørr)
125 g laks / ørret
1 ts sesamfrø
3 buketter med brokkoli
En god neve østerssopp, eller annen sopp etter ønske
Sesamolje til steking
1 neve fersk spinat
30 g edamamebønner
1/3 agurk
1 gulrot
3 reddiker
Chilimajones:
1 ts sriracha (chilisaus)
1 ss chilimajones
Til servering:
Koriander
Hoisin-saus (kan fint droppes)
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng
Slik gjør du:
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Ha fisk og brokkoli på en bakeplate eller i en ildfast form. Ringle litt sesamfrø på fisken. Bak i ovnen på 220 grader i ca 10-12 minutter.
- Finhakk gulrot, reddik og agurk.
- Stek soppen i litt sesamolje til den er gyllen.
- Ha spinat i en stor skål, og fordel så kokt quinoa, sopp og grønnsaker i skålen.
- Topp med bakt fisk, og server med koriander, chilimajones og hoisin-saus.
PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.