Blåbærmuffins uten tilsatt sukker

Blåbærmuffins uten tilsatt sukker

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 22.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram

Skikkelig saftige og grove blåbærmuffins! Ved å bytte ut sukkeret med et mer
blodsukkervennlig alternativ, er dette en vinner også i matpakka. Håper det smaker!

I disse muffinsene er en stor andel av det siktede hvetemelet byttet ut med havremel, som i tillegg til å være fullkorn og dermed bidra med viktig kostfiber, også har kolesterolsenkende effekt.

Annonse

Dette trenger du:

Oppskriften gir ca. 12 muffins

100 g lettmargarin (gjerne plantemargarin)
100 g sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 100 g sukker)
2 dl lettmelk
2 egg
200 g havremel (kan lages selv ved å blende gryn)
100 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
3-4 dråper vaniljeessens
150 blåbær, frosne

PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam

Slik gjør du:

1) Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme.
2) Bland alle ingrediensene, bortsett fra blåbærene, sammen til en jevn og klumpfri røre.
3) Klargjør muffinsformene (dersom du ikke har stekebrett med hull til muffins, bruk doble muffinsformer, slik at de holder fasongen).
4) Bland de frosne blåbærene inn med et par håndvendinger, slik at røren blir litt marmorert.
5) Fyll formene og stek muffinsene i 15-18 minutter.

PRØV OGSÅ: Speltlomper

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: