Risotto med sopp og asparges
Karbohydrater per porsjon: 74 gram, fiber: 7 gram
Risotto er nydelig middag, men den kan fort bli tung på karbohydrater. Det kan være en god idé til hverdags å passe på at du bruker godt med grønnsaker når du lager risotto, for å gjøre det til et mer balansert måltid.
TIPS: Sever gjerne med biter av ovnsbakt søtpotet og gulrot til, det smaker nydelig ved siden av risottoen. Den er også super som tilbehør til hvilken som helst proteinkilde, og stekt/grillet kjøtt eller fisk passer godt ved siden av. Ønsker du mer næring og protein inn i en vegetarisk variant, er det supert å toppe med ristede frø og nøtter.
Dette trenger du:
3 porsjoner
6 store sjampinjong
250 g aromasjampinjong eller annen sopp etter ønske
1 ss smør
240 g risottoris
2 ss hvitvinseddik, eplesidereddik eller et lite glass hvitvin
2 ss smør
1 gul eller rød løk
Ca. 12 dl grønnsakskraft
Ca. 50 g revet parmesan
3 gode never fersk spinat
Pepper
2 bunter asparges og parmesan til servering
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng
Slik gjør du:
- Del soppen i skiver og stek i tørr panne til den er gyllen og slipper væske. Stek videre i litt smør når soppen er gyllen, og ta den så ut av panna.
- Finhakk løk og stek gyllent i litt smør. Rør inn risottoris og eddik/vin. Spe på med kraft mens du rører jevnt. Fortsett å røre og spe på med væske til risottoen er ferdig, ca. 10-15 minutter.
- Vend inn parmesan, og smak til med pepper.
- Vend til slutt inn den ferdig stekte soppen og spinaten, og vend til spinaten har falt sammen
- Stek asparges og server risottoen med asparges og mer parmesan etter ønske.
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.