Sukkerfrie dessert favoritter

Sukkerfrie dessert favoritter

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 28.07.21 | Sist redigert: 08.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg er glad i å kose meg med noe søtt på kvelden. Samtidig prøver jeg å unngå matvarer som gir rask blodsukker økning. Derfor pleier jeg å gå for desserter som ikke inneholder sukker. Det er mange sukkerfrie og gode alternativer på markedet, og stadig kommer det nyheter som er spennende å prøve ut.

Jeg har laget en liste over mine sukkerfrie desserter. Ingen av disse krever masse tid å forberede, kun litt tålmodighet på et par av dem. Håper du finner en ny favoritt!

Annonse

Sukkerfri gele fra Eldorado

Gele er enkelt å lage selv med sukkerfri saft og gelatinplater. Men av og til kjøper jeg pulver fra Eldorado som går kjapt å lage. De finnes i tre forskjellige smaker, jordbær, bringebær og sitron. Billige er de også, 10 kroner for en pose. Trenger noen timer i kjøleskap for å bli stiv, så her må du ha tålmodighet. Et tips er å halvere mengden vann, da får du en fast masse som kan deles opp i biter. De smaker nesten som seigmenn! Jeg dypper dem i sukrinmelis og det smaker kjempegodt.

Sukrin Sjokolademousse fra Funksjonell mat

Dette har vært min favoritt gjennom korona pandemien. Denne er så ufattelig god, og det er umulig å kjenne at den ikke inneholder sukker. Den skal blandes med melk, men jeg lager den alltid med vann. Det funker, men er nok best med melk (jeg reagerer på melkesukker og holder meg unna det hvis jeg ikke må). Jeg pleier å toppe den med litt salt eller salte peanøtter. Helt amazing!

En pose er fire porsjoner, men jeg spiser gjerne alt selv… Det er ingen problem og det gjør jeg med god samvittighet. Denne får du kjøpt hos helsekost, på nett, men også i mange dagligvarebutikker. Jeg kjøper min på Kiwi.

LES OGSÅ: Syndige og søte matnyheter

Sukkerfri is eller mousse fra Tights

På tights.no er det mange gode sukkerfrie produkter. Jeg har ikke prøvd alle, men har funnet en ny favoritt til en god pris. Dette er Tights sitt eget merke, Monster. Den heter Monster caramel mousse og kan lages både som mousse og is. Jeg har prøvd begge deler. Jeg foretrekker den som is, og jeg skal love at denne er mektig!

Annonse

Du pisker pulveret sammen med melk eller vann, og lar den stå et par timer i fryseren. Smaker veldig godt og stopper søtsuget hvis du, som meg, sliter med det. Jeg vil tro denne er god med nøtter på toppen, særlig salte nøtter.

Sukkerfri is i isdisken

Jeg er så lykkelig over at det er kommet mange sukkerfrie is i isdisken! Tidligere var det kun noen få utsalgssteder som hadde sukkerfri is fra Barebells, men nå har både Hennig Olsen og Diplom-is, sukkerfri is. Helt nydelig for oss som passer oss for sukker og raske karbohydrater.

Min absolutte favoritt er Diplom-is sin Dream delight salty caramel (skjønner ikke hvorfor de har engelsk navn på en norsk is..). Den finnes både som pinneis og i boks. Smaker helt nydelig og det er umulig å kjenne at den inneholder kunstig søtning. Henning Olsen har isen ZERoh som inneholder null kalorier og er laget på safen ved sammen navn. Disse er også gode og kommer i flere smaker. Dette er de jeg har smakt, men jeg vet det finnes flere is uten sukker fra disse produsentene.

LES OGSÅ: Nydelige sommer desserter – helt uten sukker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: