Syndige og søte matnyheter!

Syndige og søte matnyheter!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 11.06.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg elsker å teste ut nye produkter som kommer på markedet. Generelt synes jeg at matutvalget i Norge er dårligere enn mange andre land, derfor er det alltid kjærkomment når det kommer nye produkter i butikk.

Annonse

Jeg spiser karbohydrat-redusert mat, og det går mye i sukkerfrie produkter. Markedet for slike produkter har økt og mange produsenter kommer med nyheter både vår og høst. Jeg har også prøvd meg på en ny sjokolade, mest etter mas fra barna!

Sjokolade med sukker bruker jeg av og til hvis blodsukkeret blir for lavt. Derfor kom dette produktet med denne gangen. Isen har også mer karbohydrater og sukker enn jeg pleier å spise, men en liten porsjon går dersom jeg spiser den sammen med mat som ikke øker blodsukkeret for mye.

LES OGSÅ: Sukker? Jada, bare med måte!

Nidar favoritter

Jeg spiser sjelden sukker, men av og til ved føling unner jeg meg sjokolade med sukker. Barna har hatt veldig lyst til å prøve denne sjokoladen, og nyheter er jo alltid gøy, synes jeg. Sjokoladen har tre forskjellige smaker og du vet ikke hvilken du får når du tar en bit. De to smakene jeg prøvde, var veldig gode! Barna ga denne sjokoladen terningkast seks. Jeg kjøper den gjerne igjen for å ha som følingsmat de gangene jeg har lyst på sjokolade. Men det spørs om ikke barna spiser den opp før jeg rekker å smake!

Foto: Nidar

Ben and Jerrys caramel cookie fix – is

Is fra Ben and Jerrys var en av mine favoritter før jeg fikk diabetes og kuttet ut sukker. Den med biter av kakedeig var en absolutt favoritt, men farlig mye sukker i! Jeg vet jeg kan spise slikt selv om jeg har diabetes, men problemet er at jeg ikke greier å stoppe å spise når det er noe jeg liker godt!

Annonse

Mat med mye sukker er nesten umulig å regulere for meg. Derfor har jeg kuttet det ut. Men når denne nyheten kom med mindre kalorier (dog en god del sukker) måtte jeg bare prøve. Og den var selvsagt meget meget god. Heldigvis var boksen liten og vi var mange som skulle smake. Hvis ikke hadde jeg godt på en smell. Liker du is med saftige biter, er dette isen for deg!

Foto: Kristi Herje Haga

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ: 5 matvarer som inneholder mer sukker enn du tror

Fun light Bright lemon lime

De store saft-produsentene kommer med flere nyheter både vår og høst. Jeg bruker MYE sukkerfri saft. Jeg er glad i saft, men bruker saft sammen med vann med kullsyre slik at det blir som brus. Sukkerfri saft er også godt og enkelt å lage gele av, og som smaktilsetting til for eksempel naturell kesam.

Saften fra Fun light med smak av sitron og lime, smakte veldig som sitronbrus. Jeg har aldri vært glad i den smaken, den minner meg om da jeg var syk i barndommen. Da fikk vi alltid sitronbrus. Men barna elsket den og flaska forsvant i løpet en helg.

Foto: Orklafoods

Fun light is fra Diplomis

De siste par årene er det kommet flere typer sukkerfri saftis på markedet. Det synes jeg er utrolig bra og har flere ganger kjøpt disse isene når vi har vært i kiosken. Tidligere har det ikke vært alternativer for meg uten at jeg har måttet kjørt på med insulin. Disse to nye smakene fra Fun light var friske og gode.

Jeg har kun sett dem solgt i hele pakker, men håper de kommer i «løsvekt» også. Hjemme lager jeg gjerne desserter selv, men det er fint å ha mer og velge i når man er ute og skal kose seg med en is. Det blir absolutt gjenkjøp av disse i sommer.

Foto: Diplomis

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ: La deg friste av vårens matnyheter!

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: