
Foto: Hanne Storhaug Jensen
Stekte epler med kanel og honning
Publisert første gang: 30.06.21
Denne desserten på stekte epler lager du på få minutter. Smaken kan minne om eplekake, men dette er en variant med mindre sukker og stivelse.
Karbohydrater: ca 15 g per 100
Dette trenger du (2 porsjoner):
2 epler, gjerne økologiske
2 ss meierismør
2 ts kanel
4 ts honning
1 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Del eplene i mindre biter, fjern kjernene. Har du fått tak i økologiske epler trenger du ikke skrelle de.
- Stek eplene på middels varme i litt godt meierismør på middels varme. Rør godt rundt underveis for at det ikke skal brenne seg.
- Når eplene er møre tar du stekepanna av plata og tilsetter du 2 ts honning og 2 ts kanel.
- Pisk fløte sammen med 2 ts honning til den er stiv. Følg med så du ikke pisker til den korner seg, det kan skje fort i en kjøkkenmaskin.
Tips! Kald krem og lunka epler passer godt sammen. Er det lenge til servering kan du varme de forsiktig i panna rett før de skal spises. Pynt med deilig krem og gjerne et grønt blad av mynte eller sitronmelisse.
Prøv gjerne: Bananbrød med eple og sesam
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.