Stekte epler med kanel og honning

Stekte epler med kanel og honning

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 30.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Denne desserten på stekte epler lager du på få minutter. Smaken kan minne om eplekake, men dette er en variant med mindre sukker og stivelse.

Karbohydrater: ca 15 g per 100

Dette trenger du (2 porsjoner):

2 epler, gjerne økologiske

Annonse

2 ss meierismør

2 ts kanel

4 ts honning

1 dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Del eplene i mindre biter, fjern kjernene. Har du fått tak i økologiske epler trenger du ikke skrelle de.
  2. Stek eplene på middels varme i litt godt meierismør på middels varme. Rør godt rundt underveis for at det ikke skal brenne seg.
  3. Når eplene er møre tar du stekepanna av plata og tilsetter du 2 ts honning og 2 ts kanel.
  4. Pisk fløte sammen med 2 ts honning til den er stiv. Følg med så du ikke pisker til den korner seg, det kan skje fort i en kjøkkenmaskin.

Tips! Kald krem og lunka epler passer godt sammen. Er det lenge til servering kan du varme de forsiktig i panna rett før de skal spises. Pynt med deilig krem og gjerne et grønt blad av mynte eller sitronmelisse.

Annonse

Prøv gjerne: Bananbrød med eple og sesam

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: