Nysgjerrighet til hjelp

Nysgjerrighet til hjelp

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 05.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Da jeg giftet meg, holdt en av brødrene mine en fin tale under middagen. Han beskrev meg blant annet som nysgjerrig. Det var et adjektiv jeg aldri hadde blitt beskrevet som før, men jeg synes det var ganske passende. Og et fint komplement egentlig.

De som er nysgjerrige kjeder seg sjeldent. Og det stemmer godt med meg; Jeg har så mange ulike interesser og ting jeg ønsker å gjøre, så det å kjede seg er nærmest en umulighet. Jeg føler tiden ikke strekker til fordi jeg vil lære og utforske «alt», og det kan være både på godt og vondt. 

Annonse

Den utfordrende siden med å være nysgjerrig, er at jeg kan føle meg konstant presset for tid og kun bli halvferdig med det jeg holder på med, ettersom jeg hele tiden vil begynne med noe nytt. Det kan føre til et savn, og en slags tristhet av at man rett og slett ikke rekker å gjøre alt man har lyst til.

Mer aktiv

Jeg mener derimot at det er mange flere fordeler enn ulemper. Nysgjerrigheten motiverer meg til å være aktiv, ettersom jeg stadig vil utforske nye steder og se nye utsikter. Den gjør at gåturer med hundene aldri blir kjedelig, og den motiverer meg til å bestige fjelltopper og utfordre meg selv.

Ettersom nysgjerrigheten gjør meg mer aktiv, vil den dermed, indirekte om ikke annet, hjelpe meg med blodsukkeret. Her om dagen skulle jeg bare gå en kort tur med hundene. Det ble til en 2 timers tur, kun fordi jeg ville se hva som var bak neste sving. Slike lange turer er ypperlig for å holde blodsukkeret nede og stabilt.

LES OGSÅ: Alene på havet med diabetes – Drømmen ble til virkelighet

Lærevillig

Det å være nysgjerrig og ha et ønske om å lære så mye som mulig, er jo åpenbart en fordel når man har en kronisk sykdom. Jo mer man lærer, desto bedre rustet er man til å takle sykdommen. Det er mange bøker og artikler om diabetes, ikke minst på diabetesforbundet og denne siden (Lev med diabetes), som gir mye god informasjon om hvordan man kan leve et så godt liv som mulig med kortene man har blitt utdelt.

Annonse

Jeg elsker å lese andres erfaringer med diabetes. Det har hjulpet meg en god del i min håndtering av sykdommen.

Jeg hadde aldri tenkt over at jeg var en nysgjerrig person før broren min nevnte det i bryllupstalen. Men det er et av favoritt adjektivene mine i dag. Jeg elsker å lære og elsker at jeg aldri kjeder meg. Dette er en stor fordel for meg i mitt liv med diabetes. Nysgjerrigheten gjør at jeg ser muligheter framfor umuligheter, og den gir meg motivasjon til å gripe disse mulighetene.

LES OGSÅ: Christopher krysset Grønland med diabetes type 1

Har du noen egenskaper som hjelper deg spesielt med din diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: