Bananbrød med eple og sesam
Karbohydrater: per 100 g: 22 g.: per brød: 315 g
Bananbrød har florert på sosiale medier det siste året, og det med god grunn.
Bananbrød er først og fremst innmari godt, men også en nydelig måte å bruke opp brune bananer på. Dette brødet er relativt grovt, og fungerer fint både til frokost, lunsj og kvelds. Smaker aller best med gulost, spør du meg.
PRØV OGSÅ: Hjemmelagde energibarer med tørkede bær
Dette trenger du:
5 dl havregryn, males til mel
1 dl fint speltmel
1 dl grovmel etter ønske
1 krm salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3 godt modne bananer
300 g yoghurt naturell
3 egg
2-3 dl melk etter ønske (jeg brukte mandelmelk)
1 stk stort eple, revet
sesamfrø
PRØV OGSÅ: Asiatisk salat med mango, gulrot og feta
Slik gjør du:
1. Begynn med å male havregryn til mel i en blender eller med en stavmikser. Dersom du allerede har havremel, bruker du ca 4 dl av det. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Miks 2 bananer, yoghurt, egg og melk til en jevn røre med en stavmikser. Vend det våte inn i det tørre. Du skal nå ha en fast, men klissete deig.
3. Skrell eple og riv det på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen. Ha deigen i en brødform med bakepapir. Topp med masse sesamfrø, et dryss kanel og en banan delt i to på langs.
4. Stek nederst i ovnen på 200 grader i 40-50 minutter, til brødet er gyllent og fast inni.
5. Avkjøl på rist, og server for eksempel med ost eller smør.
6. Oppbevar i pose i kjøleskap.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på sukkerfri brownie
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.