Næringsrik bolle med søtpotet, tahini-kikerter og halloumi
Publisert første gang: 10.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 31 gram, Fiber: 14 gram
Denne fargerike salaten er stappfull av bra næring, og en god kilde til fiber. Bytt gjerne ut ovnsbakt søtpotet med for eksempel squash, aubergine og/eller paprika, dersom du ønsker en rett med litt mindre karbohydrater.
Dette trenger du:
(1 person)
½ søtpotet
½ ss olivenolje
1/6 ts pepper
90 g kikerter
1 ss tahini
1 ts sennep
¼ ts pepper
2 ss vann
en god neve fersk spinat
6 stk cheryytomater, finhakket
en neve alfaspirer (eller andre spirer etter ønske)
½ liten avokado delt i skiver
2-3 skiver halloumi
Slik gjør du:
- Del søtpoteten i terninger og bak med litt olje og pepper i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
- Vend sammen tahini med sennep, pepper og vann. Vend så kikertene inn i tahinidressingen.
- Stek halloumi i varm panne til den er gyllen.
- Fordel spinat i en stor skål, sammen med bakt søtpotet, kikerter, tomat, spirer, halloumi og avokado.
PRØV GJERNE: Mozzarellasalat med nektarin
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.