Næringsrik bolle med søtpotet, tahini-kikerter og halloumi

Næringsrik bolle med søtpotet, tahini-kikerter og halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 31 gram, Fiber: 14 gram

Denne fargerike salaten er stappfull av bra næring, og en god kilde til fiber. Bytt gjerne ut ovnsbakt søtpotet med for eksempel squash, aubergine og/eller paprika, dersom du ønsker en rett med litt mindre karbohydrater.

Annonse

Dette trenger du: 

(1 person)

½ søtpotet

½ ss olivenolje

1/6 ts pepper

90 g kikerter

Annonse

1 ss tahini

1 ts sennep

¼ ts pepper

2 ss vann

en god neve fersk spinat

6 stk cheryytomater, finhakket

en neve alfaspirer (eller andre spirer etter ønske)

½ liten avokado delt i skiver

2-3 skiver halloumi

Slik gjør du: 

  1. Del søtpoteten i terninger og bak med litt olje og pepper i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
  2. Vend sammen tahini med sennep, pepper og vann. Vend så kikertene inn i tahinidressingen.
  3. Stek halloumi i varm panne til den er gyllen.
  4. Fordel spinat i en stor skål, sammen med bakt søtpotet, kikerter, tomat, spirer, halloumi og avokado.

PRØV GJERNE: Mozzarellasalat med nektarin

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: