Julesalat med kål, eple og sennepsdressing
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber: 5 gram
Julemat er ofte tung mat, så da er det godt å friske opp matbordet med litt lett og deilig tilbehør, som denne julesalaten med kål.
Denne friske julesalaten er fin som et lett innslag på julebordet.Julesalat med kål, eple og sennepsdressing gjør seg godt som tilbehør til fisk, eller som en lett lunsj mellom tyngre julemåltider.
PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen
Ingredienser
2 porsjoner
2 gode never finhakket hodekål
1 neve finhakket rødkål
to gode never blandet salat
100 g edamamebønner
1 eple
2 ss frø/nøtter (feks valnøtter, gresskarkjerner og pinjekjerner)
Dressing:
2 ss grov sennep
1 ss olivenolje
1 ts eplesidereddik
saften av ½ sitron
1 ts honning
pepper
PRØV OGSÅ: Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål
Fremgangsmåte
Vend sammen kål, salat og edamamebønner.
Del eple i tynne skiver og ha i salaten.
Rist frø / nøtter i tørr panne, til de er gyllene.
Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
Topp salaten med sennepsdressing og ristede frø og nøtter.
PRØV OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.