Brokkolisuppe toppet med edamame
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Fiber: 15 gram
Brokkolisuppe er topp som enkel, næringsrik og rask hverdagsmat.
Når jeg skal ha suppe til middag liker jeg best at den er ordentlig tykk, og serveres med en god, proteinrik topping. Her har jeg toppet brokkolisuppe med edamamebønner, men det er også nydelig med egg, parmesan, ristede frø og/eller litt rømme. Prøv deg frem og finn dine egne favoritter.
PRØV OGSÅ: Fyldig suppe med ovnsbakte rotgrønnsaker
Ingredienser
2 porsjoner
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss olje til steking
1 ss eplesidereddik
1 ss provence-krydder
6 dl grønnsaksbuljong
1 stk brokkoli
2 store poteter
1 persillerot
8 terninger frossen spinat
2 dl melk etter ønske
salt og pepper etter behov
80 g edamamebønner til servering
PRØV OGSÅ: Spinatsuppe med lune linser
Fremgangsmåte
1. Finhakk løk og hvitløk og stek gyllent i litt olje i bunnen av en gryte. Ha i eplesidereddik og krydder, og la det trekke inn.
2. Finhakk alle grønnsakene, og ha potet, brokkoli, sellerirot og spinat i gryta sammen med buljong. Juster med mer vann etter behov.
3. La koke til grønnsakene er helt myke. Ha i melken, og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper etter behov.
4. Server suppen toppet med edamamebønner.
PRØV OGSÅ: Muligatawnysuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.