Brokkolisuppe toppet med edamame

Brokkolisuppe toppet med edamame

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.12.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Fiber: 15 gram

Brokkolisuppe er topp som enkel, næringsrik og rask hverdagsmat.

Når jeg skal ha suppe til middag liker jeg best at den er ordentlig tykk, og serveres med en god, proteinrik topping. Her har jeg toppet brokkolisuppe med edamamebønner, men det er også nydelig med egg, parmesan, ristede frø og/eller litt rømme. Prøv deg frem og finn dine egne favoritter.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fyldig suppe med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

2 porsjoner

1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss olje til steking
1 ss eplesidereddik
1 ss provence-krydder
6 dl grønnsaksbuljong
1 stk brokkoli
2 store poteter
1 persillerot
8 terninger frossen spinat
2 dl melk etter ønske
salt og pepper etter behov
80 g edamamebønner til servering

Brokkolisuppe servert i to skåler

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Spinatsuppe med lune linser

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk og stek gyllent i litt olje i bunnen av en gryte. Ha i eplesidereddik og krydder, og la det trekke inn.

Annonse

2. Finhakk alle grønnsakene, og ha potet, brokkoli, sellerirot og spinat i gryta sammen med buljong. Juster med mer vann etter behov.

3. La koke til grønnsakene er helt myke. Ha i melken, og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper etter behov.

4. Server suppen toppet med edamamebønner.

PRØV OGSÅ: Muligatawnysuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2/5 1 tilbakemelding
Del: