Oppskrift på Kylling Piccata

Oppskrift på Kylling Piccata

Bidragsytere
Dette er innhold laget av forfattere fra vårt internasjonale nettverk.
Publisert første gang: 05.11.20 | Sist redigert: 03.11.22
Næringsinnhold:
Kylling 3,7 gram karbohydrater per porsjon
Tomat/spinat 10,7 gram karbohydrater per porsjon og 4,2 gram fiber

Kylling Piccata er en nydelig og sunn middag for hele familien.

Kylling Piccata er en italiensk klassiker med smaker av sitron og kapers. Kyllingbrystet skal bankes, krydres og paneres med mel før du pannesteker det. For å banke flat kyllingen, legg kyllingen på et rent skjærebrett og dekk med cellofan. Plasser en blandebolle på toppen og trykk den forsiktig ned til kyllingen har en jevn tykkelse.

Annonse

De bakte tomatene og spinaten bør helst serveres umiddelbart, det bidrar til å bevare spinatens friske grønne farge.

For full framgangsmåte se videoen lenger ned i saken.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på lammeskank i gryte

Ingredienser

4 porsjoner

3 kyllingbryst (450 gram per bryst)
1/2 dl kapers
2,5 dl kraft eller buljong
1/2 dl hvitvin
30 ml olivenolje
1/2 dl sitronsaft
1 ss sitronskall
Salt og pepper etter smak
3 fedd hvitløk
1 sjalottløk eller 1/2 vanlig løk

Annonse

Spinat og bakte tomater
2 ss olivenolje
ca. 7 dl cherrytomater
1,5 dl fersk babyspinat
2 ss sitronsaft
1 ss salt
pepper etter smak
1 fedd hvitløk

Hvordan lage kyllingen:

1. Skjær sjalottløk i terninger og hakk hvitløk. Ha i stekepannen med olivenolje. Stek til gjennomsiktig.

2. Mens løk og hvitløk stekes, forbered kyllingen.

3. Bank flat så hele kyllingbrystet har samme tykkelse. (se notater for veiledning). Ha salt og pepper på kyllingen og legg den i stekepannen med løk og hvitløk. La kyllingen steke i et par minutter, til kantene av brystet blir hvite, og snu.

4. Tilsett buljong, sitronsaft, kapers og hvitvin i stekepannen. Legg på lokk og la det småkoke i 7–10 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Mens det småkoker, begynn på de bakte tomatene og spinaten.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på langtidskokt kalvekjake

Hvordan lage bakte tomater og spinat

1. Tilsett to spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på medium varme.

2. Hakk hvitløk og tilsett i pannen sammen med tomatene. Vær forsiktig, oljen er varm!

3. Tomatene vil bakes (åpne seg) på noen få minutter. Du kan påskynde denne prosessen ved å knuse noen tomater med en gaffel.

4. Tilsett fersk sitronsaft, salt og pepper samt store håndfuller med spinat i pannen. Rør kontinuerlig til spinaten har falt sammen. Dette tar bare et minutt eller to!

5. Når spinaten har falt sammen, skru av varmen og server umiddelbart sammen med Piccata-kyllingen.

PRØV OGSÅ: Hva med å prøve en mager kyllingfrikassé

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: