Oppskrift på lammeskank i gryte

Oppskrift på lammeskank i gryte

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 29.10.20 09:37
Karbohydrater: Ca 2 g per 100

Lammeskank i gryte er så enkelt å lage og blir så utrolig godt! Alt du trenger er en støpejernsgryte, skikkelige råvarer og tid. Det vil si ventetid. Selve tilberedningen tar bare få minutter. Sett gryta inn i ovnen, vent noen timer og nyt

Accu-Chek Guide

Dette trenger du:

(2 porsjoner)

2 lammeskanker
1 ss fennikelfrø
1 ss korianderfrø
½ ss oregano
1 ts salt
½ ss chiliflak
3 fedd hvitløk
1 løk
2 dl rødvin
1 gulrot
1 tomat
Smør til steking

Lammeskank i gryte

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Slik gjør du:

1. La skankene ligge i romtemperatur et par timer, hvis du har tid.

2. Sett stekeovnen på 220 grader.

3. Knus krydder og hvitløk, for eksempel i en morter.

4. Hakk løk, gulrot og tomat i små terninger.

5. Brun skankene godt på alle sider i litt smør, legg til sides.

6. Surr løken i litt smør på middels varme til den er blank og myk, ca fem minutter.

7. Ha i krydder, hvitløk og tomat og la det frese i gryta et par minutter mens du rører rundt (pass på at det ikke svir seg).

8. Ha i rødvin, gulrot, salt og lammeskanker.

9. Ha på lokk, sett inn i ovnen og skru ned varmen til 120 grader. La de stå i 3-4 timer. Væsken kan du bruke som sjy eller jevne og lage en tykk saus av.

En ny favoritt med høstens lam?   

PRØV GJERNE: Oppskrift på langtidsstekt lammelår

CGM
0/5 (0 Reviews)
Del: