Yoghurtkikerter og grillet gulrot
Karbohydrater i yoghurtkikerter: 18 gram per porsjon
Hvorav fiber: 7 gram
Høsten byr på masse deilige rotgrønnsaker i sesong som enkelt kan ovnsbakes eller grilles. Server gjerne med yoghurtkikerter for en sunn og spennende liten rett.
Ovnsbakte eller grillede høst-gulrøtter er nydelig som tilbehør til det meste. Her er de servert sammen med en proteinrik liten rett med kikerter og yoghurt. Yoghurtkikerter kan også serveres som proteinkilde ved siden av salat og ovnsbakte grønnsaker, og er i tillegg en god kilde til fiber.
TIPS:
Yoghurtkikertene passer supert som topping på salater og ved siden av andre typer grillede grønnsaker.
PRØV OGSÅ: Tomatpanne med kikerter
Ingredienser
2 porsjoner
6-8 gulrøtter (avhengig av størrelse)
1 ss olivenolje
salt + pepper
Yoghurt-kikerter:
1 boks kiketer (ca 230 g)
4 ss gresk/tyrkisk yoghurt
2 ss ricotta (kan droppes)
2 ss revet parmesan
1 ss finrevet sitronskall
1 ss finhakket persille eller basilikum
pepper
PRØV OGSÅ: Asparges med erte- og sitrontopping
Fremgangsmåte
1. Begynn med gulrøttene som skal ovnsbakes: Vask gulrøttene godt, og ha dem på en bakeplate, ringle over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen, gjerne med grillelement, på 220 grader i 15-20 minutter.
2. Skyll kikertene godt. Vend sammen yoghurt, ricotta, parmesan, sitron og urter. Rør inn kikertene. Smak til med pepper etter ønske.
3. Server yoghurtkikertene med ovnsbakte gulrøtter, og gjerne en enkel, grønn salat.
PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.