Oppskrift på lammeskank i gryte
Karbohydrater: Ca 2 g per 100
Lammeskank i gryte er så enkelt å lage og blir så utrolig godt! Alt du trenger er en støpejernsgryte, skikkelige råvarer og tid. Det vil si ventetid. Selve tilberedningen tar bare få minutter. Sett gryta inn i ovnen, vent noen timer og nyt
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
2 lammeskanker
1 ss fennikelfrø
1 ss korianderfrø
½ ss oregano
1 ts salt
½ ss chiliflak
3 fedd hvitløk
1 løk
2 dl rødvin
1 gulrot
1 tomat
Smør til steking
Slik gjør du:
1. La skankene ligge i romtemperatur et par timer, hvis du har tid.
2. Sett stekeovnen på 220 grader.
3. Knus krydder og hvitløk, for eksempel i en morter.
4. Hakk løk, gulrot og tomat i små terninger.
5. Brun skankene godt på alle sider i litt smør, legg til sides.
6. Surr løken i litt smør på middels varme til den er blank og myk, ca fem minutter.
7. Ha i krydder, hvitløk og tomat og la det frese i gryta et par minutter mens du rører rundt (pass på at det ikke svir seg).
8. Ha i rødvin, gulrot, salt og lammeskanker.
9. Ha på lokk, sett inn i ovnen og skru ned varmen til 120 grader. La de stå i 3-4 timer. Væsken kan du bruke som sjy eller jevne og lage en tykk saus av.
En ny favoritt med høstens lam?
PRØV GJERNE: Oppskrift på langtidsstekt lammelår
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.