Har du fått deg en overraskelse på diabeteskontroll?

Har du fått deg en overraskelse på diabeteskontroll?

Maria Schmidt
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er veldig glad i hunden sin, Nevada, som hun en dag ønsker å trene til å bli en diabeteshund.
Publisert første gang: 09.09.20 21:09

Det er rart hvordan man tenker at langtidsblodsukkeret er på vei en retning, og så kommer du til diabeteskontrollen og så viser det seg at det er på motsatt vei. Det er kanskje en vanlig sak, men det har ofte vist seg i livet mitt at det jeg tror og tenker ikke nødvendigvis er sant.

Accu-Chek Mobile - Boots

Hjelp i mørke stunder

Det var en bekjent som sa til meg; «Tro ikke alt du tenker». Det ble sagt for å minne meg på at i mørke stunder, for eksempel når jeg tenker negativt om meg selv, så er ikke tankene nødvendigvis sanne. Den setningen har vært til god hjelp i tider hvor jeg føler alt er feil og negativt.

Setningen har også kommet til hjelp i enkelte aspekter ved diabeteslivet. Jeg kan fort tenke at jeg ikke er flink nok og ikke gjør en bra nok jobb for å få ned langtidsblodsukkeret. Sannheten kan derimot være en helt annen; At jeg faktisk prøver så hardt jeg kan, men andre ting i livet som jeg ikke kan kontrollere kommer i veien.

LES OGSÅ: Hvorfor blir blodsukkeret mitt skyhøyt etter trening?

Et eksempel er hvordan jeg prøver å legge inn gode rutiner på jobb for å sjekke blodsukkeret og spise mellommåltider. Men enkelte dager er det rett og slett ikke tid. Hvis jeg har anestesi i en operasjon som varer lengre enn forventet og ingen har mulighet til å bytte med meg, er det ikke mye jeg får gjort. Og da må blodsukkeret tåle støyten.

Det er mange små ting i hverdagen som påvirker blodsukkeret. Ting det ikke alltid er så lett å gjøre noe med. Men samtidig er det heldigvis veldig mye man faktisk kan gjøre noe med.

Accu-Chek Guide

Riktig retning

Jeg ble minnet på denne setningen da jeg var på min diabeteskontroll nylig. Da fikk jeg vite at langtidsblodsukkeret har gått ned i stedet for opp. Det var både overraskende og gledelig, og er nok et bevis på at ting ikke alltid er som jeg tror de er.

LES OGSÅ: Diabeteskontrollen som endte i tårer

Har du fått deg en overraskelse på diabeteskontroll?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

0/5 (0 Reviews)
Del: