Lavkarbo tunfisksalat med egg og avocado
Karbohydrater per porsjon: 3,3 gram
Hvorav fiber: 3,8 gram
Denne lavkarbo tunfisksalaten er en mettende lunsj til travle dager.
Denne lavkarbosalaten er perfekt som rask lunsj, og passer utmerket dersom du ønsker et måltid med lite karbohydrater. Tunfisk og egg bidrar med mye protein, og gjør dette til et mettende og smart måltid.
TIPS: Ønsker du å gjøre retten enda mer mettende og proteinrik, passer det supert å legge til en spiseskje cottage cheese som «dressing».
PRØV OGSÅ: Salat med egg og tunfiskrøre
Ingredienser
1 porsjon
2 god never spinat eller blandet bladsalat
Saften fra 1/3 lime
1/3 agurk
½ liten avocado
1 boks tunfisk i vann
1 ss gresskarkjerner
1 ts olivenolje
Salt og pepper etter ønske
Bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter
Fremgangsmåte
1. Fordel salat i en skål og vend inn saften fra limen.
2. Kok egget til det er smilende (ca 7 min).
3. Del agurken og avocadoen i biter og ha det i skålen.
4. Rist gresskarkjerner i tørr panne.
5. Sil vannet av tunfisken og ha tunfisk og kokt egg i biter sammen med grønnsakene i skålen.
6. Topp med ristede frø, litt olivenolje, salt og pepper, og eventuelt litt friske urter.
PRØV OGSÅ: Lavkarbo-lasagne med video
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.