Frisk sommersalat med quinoa og sennepsdressing

Frisk sommersalat med quinoa og sennepsdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 27 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Denne friske sommersalaten er en lett rett, som egner seg supert som en sommerlig lunsj eller middag.

TIPS: Jeg har valgt å lage denne sommersalaten helt plantebasert, men du kan selvsagt gjøre tilpasninger som passer deg. For eksempel om du du ønsker færre karbohydrater og mer protein, kan du selvfølgelig redusere mengden bønner, kikerter og quinoa, og tilsette egg, fisk eller for eksempel litt fetaost dersom du ønsker det.

Accu-Chek Mobile - Boots

PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Ingredienser

2 porsjoner

0,5 dl tørr quinoa
80 g edamamebønner
100 g kikerter
2 god never spinat
1 stor gulrot
½ agurk
2 store tomater
10 stk cherrytomater
2 ss granateplekjerner

Sennepsdressing:
1 ts grove sennepsfrø
1 ts Dijon-sennep
1 ss eplesidereddik / sitronsaft
½ ts honning
1 ss olivenolje
¼ ts pepper
bladpersille eller andre friske urter etter ønske (kan fint droppes)

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Lune hvite bønner med tomat og ruccolasalat

Accu-Chek Guide

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.

3. Skyll kikerter godt, og tin edamamebønnene. Vend sammen kokt quinoa, edamame og kikerter.

4. Finhakk spinat, skrell gulrot og høvle fine strimler av både gulrot og agurk. Fordel i to skåler.

5. Del tomatene i biter og ha tomat og granateplekjerner i hver skål.

6. Fordel quinoa- og bønneblandingen på de to skålene, og topp salaten med sennepsdressing.

PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær og halloumi

0/5 (0 Reviews)
Del: