Oppskrift på langtidskokt kalvekjake

Oppskrift på langtidskokt kalvekjake

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 18.06.20 | Sist redigert: 25.06.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 1-2 g per 100

Kalvekjake som kokes lenge på lav temperatur er en virkelig delikatesse.

Billig kjøtt er det også. Får du ikke tak i kjaker så kan du også bruke skank av lam eller kalv til denne oppskriften.

Annonse

Dette trenger du:

(3-4 porsjoner)

2 kalve- eller oksekjaker (ca 6-800 gram til sammen)
2 fedd hvitløk, hakket
3 små gulrøtter i biter
2 dl kraft – gjerne hjemmelaget
3 dl rødvin
1 tomat eller 2 ss hakkede tomater fra boks
1 laurbærblad
Salt og pepper

Du trenger også en jerngryte med lokk.

kalvekjake

Foto: Hanne Storaug Jensen

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 120 grader.

2. Hakk gulrot og hvitløk i i biter.

Annonse
kalvekjake

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. Brun kalvekjakene i smør eller ghee til de er godt brune på utsiden, legg dem til side.

4. Fres hvitløk i litt smør på middels varme i et par minutter. Tilsett så gulrøtter og tomat og la surre med noen minutter før du tilsetter vann, kraft, litt pepper og laurbærblad.

5. Ha i kjakene og gi det hele et oppkok før du setter gryta med lokk (uten plastdeler) inn i stekeovnen i ca 3 timer på 120 grader. Kjøttet skal være så mørt at du enkelt kan ta det fra hverandre med en gaffel. Følg litt med at det ikke koker tørt underveis.

6. Smak til med salt og pepper.

7. Server med valgfritt tilbehør. Her har jeg brukt fermentert rødkål, smørstekt skvallerkål med hvitløk og potetmos.

kalvekjake

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! På reko-ringen på facebook får du i mange fylker nå kjøpt kjøtt direkte fra bonden. De fleste dagligvareforretninger har også mulighet til å bestille inn stykningsdeler de normalt ikke har i hyllene.

PRØV GJERNE: Oppskrift på langtidsstekt lammelår

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: