Mango- og banansorbét – superenkel oppskrift

Mango- og banansorbét – superenkel oppskrift

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 45 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Sorbét er en kjølende fornøyelse på varme sommerdager, og denne oppskriften er både kjapp og enkel.

Iskrem hører definitivt sommeren til, og innimellom kan det være fint med en litt smartere variant med mindre tilsatt sukker enn vanlig iskrem eller sorbét. Denne mango- og banansorbéten er vel strengt tatt som en tykk smoothie, men tilfredsstiller absolutt søtsuget når man er fysen. I tillegg inneholder den masse bra saker!

Accu-Chek Mobile - Boots

OBS! Mango og banan er frukter med mye fruktsukker, så dette er forøvrig ikke en lavkarbo sorbét, men en «is» full av fiber og bra næringsstoffer.

TIPS: Som topping på sorbéten smaker det helt nydelig med litt peanøttsmør, kiwi og/eller bær etter ønske!

PRØV OGSÅ: Vannmelonsmoothie – leskende sommerdrikk

Ingredienser

1 porsjon

100 g frossen mango
6 frosne jordbær
½ frossen banan
1 cm fersk ingefær
100 g usøtet kokosyoghurt (eller annen yoghurt etter ønske)
1 dl plantemelk (mandel eller havre)

Accu-Chek Mobile - Boots

Foto; Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk is på 1-2-3

Fremgangsmåte

1. Ta den frosne frukten ut av fryseren, og ha alle ingrediensene i en blender eller food-prosessor. Kjør til du har en tykk iskrem.

2. Spis! Siden frukten allerede er frossen trenger du ikke legge den i fryseren, men kan nyte sorbéten med en gang.

PRØV OGSÅ: Lyst på  is? Prøv en hjemmelaget skogsbærsorbet

0/5 (0 Reviews)
Del: