Quinoasalat med erter og frø

Quinoasalat med erter og frø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Quinoasalat med erter og frø er en mettende og proteinrik rett, full av fine farger.

Jeg serverte denne quinoasalaten med et speilegg, men du kan gjerne velge noe annet å servere salaten med. Den gjør seg godt med for eksempel hummus, ovnsbakt fisk eller en annen proteinkilde etter ønske. Passer fint både som lunsj og rask middag.

Annonse

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Ingredienser

1 porsjon

0,5 dl quinoa (tørr)
100 g grønne erter (frosne)
1 stor gulrot
en stor neve fersk spinat
saften av ½ lime
1 ss frø (gresskar- og solsikkekjerner)
1 egg
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

Annonse

2. Tin erter. Skrell gulroten og del den i tynne skiver.

3. Finhakk spinaten, og vend sammen kokt quinoa, erter, gulrotskiver og limesaft i en bolle.

4. Rist frø i tørr stekepanne, til de er gyllene.

5. Stek egg etter ønske i litt smør/olje, og topp salaten med speilegget og ristede frø.

PRØV OGSÅ: Grillet brokkolisalat med tahinimarinerte bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: