Quinoasalat med erter og frø
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 12 gram
Quinoasalat med erter og frø er en mettende og proteinrik rett, full av fine farger.
Jeg serverte denne quinoasalaten med et speilegg, men du kan gjerne velge noe annet å servere salaten med. Den gjør seg godt med for eksempel hummus, ovnsbakt fisk eller en annen proteinkilde etter ønske. Passer fint både som lunsj og rask middag.
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat
Ingredienser
1 porsjon
0,5 dl quinoa (tørr)
100 g grønne erter (frosne)
1 stor gulrot
en stor neve fersk spinat
saften av ½ lime
1 ss frø (gresskar- og solsikkekjerner)
1 egg
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus
Fremgangsmåte
1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.
2. Tin erter. Skrell gulroten og del den i tynne skiver.
3. Finhakk spinaten, og vend sammen kokt quinoa, erter, gulrotskiver og limesaft i en bolle.
4. Rist frø i tørr stekepanne, til de er gyllene.
5. Stek egg etter ønske i litt smør/olje, og topp salaten med speilegget og ristede frø.
PRØV OGSÅ: Grillet brokkolisalat med tahinimarinerte bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.