Grov pai med spinat og fetaost

Grov pai med spinat og fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon (1/8): 21 gram | Hvorav fiber: 5 gram
Karbohydrater per hele pai: 168 gram | Hvorav fiber: 40 gram

Prøv en grov pai med spinat og fetaost neste gang du vil servere noe godt.

Pai er en smart rett som kan varieres i det uendelige med ulikt fyll. Lag gjerne en litt grovere bunn med planteoljer i stedet for smør, slik som her. Perfekt servert ved siden av en grønn salat, eller som del av en større tapasmiddag. Paien blir nesten enda bedre dersom den lages dagen før den skal serveres, og den er like god kald.

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt brokkoliomelett

Ingredienser

1 stor paiform (8 porsjoner)

Bunn:
2 dl sammalt mel
1,5 dl fint mel
½ ts salt
50 g plantemargarin
3 ss rapsolje
1-2 ss vann

Fyll:
½ purre eller 3 stilker vårløk
1 stor gul løk
1 stor rød løk
1 ss olje til steking
1 ss provencekrydder
½ ts pepper

Grov pai med spinat og feta

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 pose frossen spinat
6 egg
2 dl melk
50 g revet ost
200 g myk fetaost i blokk

PRØV OGSÅ: Pirog med kjøttdeig og ost

Fremgangsmåte

1. Begynn med bunnen. Vend mel og salt sammen med myk margarin, olje og vann. Kna deigen sammen til du har en fast deig som er mulig å presse ut i en paiform. Juster eventuelt med litt mer mel.

2. Trykk deigen ut i paiformen. Pirk bunnen med gaffel, og forstek i ovnen i 10 minutter på 200 grader.

3. Finhakk all løken, og stek gyllent i olje og krydder i en stekepanne.

4. Tin spinaten, enten i en mikro eller i en stekepanne.

5. Visp sammen egg, melk og revet ost.

6. Ha løk, spinat og smuldret fetaost i paiformen. Hell over eggemassen og vend den inn i fyllet til alt er jevnt fordelt.

7. Stek paien i 30-40 minutter på 200 grader.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på søtpotetpai uten hvetebunn

0/5 (0 Reviews)
Del: