Pirog med kjøttdeig og ost

Pirog med kjøttdeig og ost

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 30 i hele pirogen

Pirog er bakverk basert på gjærdeig eller butterdeig. Men det går fint å lage den/de på lavkarbo-vis også. Jeg synes det ble et bra resultat, og det smakte godt 🙂 Jeg valgte å lage en stor pirog, men du må selvfølgelig dele deigen opp i flere deler og få flere små piroger.

Annonse

Dette trenger du:

DEIG:

 • 50 gram smør
 • 250 gram malte mandler
 • 1 dl vann
 • 1 ts salt
 • 1 ts Xanhtan gum
 • 25 gram sesam mel
 • sesam mel til utkjevling
 • olje til pensling

FYLL:

 • 200 gram revet ost (eller i små terninger)
 • 200 gram kjøttdeig
 • 80 gram løk
 • krydder etter smak (salt, pepper, chili, hvitløk
 • 50 gram tomatsaus

Slik gjør du:

DEIG:

 • Kjør smør, mandelmel, vann, salt, Xanthan gum i en kjøkkenmaskin med kniv til en fin deig.
 • Trykk eller kjevle deigen ut på et bakepapir som ligger på et stekebrett (bruk sesam mel til å kjevle ut deigen). Jeg klarte fint å få pizzastørrelse på den uten å bruke kjevle (trykket flat med hendene). Velger du det så pensle litt bakepapir med olje. Bruk den siden med olje på deigen som et lag mellom deigen og kjevlen. Da henger ikke alt seg fast på kjevlen din. Når du er fornøyd med størrelsen på pirogen, kan du begynne å tilsette fyllet. Dette blir jo EN stor pirog.

Tomatsaus får du ved å kjøre tomaten i en blender eller bruke en stavmikser.

Annonse
piroger

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Smør bunnen med tomatsaus og oregano eller ønsket krydder. Stek kjøttdeig og løk. Tilsett så blandingen sammen med ost på halve pirogen. Brett så den den delen som ikke har fyll på seg over den andre.

piroger

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

piroger

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Trykk kantene sammen med en gaffel. (dypp gaffelen gjerne i vann mens du holder på, da henger den ikke fast) Sprekker deigen mens du holder på, så fukt hendene med vann og stryk deigen fint sammen. Pensle til slutt med olje på lokket.

Stekes på 200 grader i ca. 30 min.

Her er den delt opp og klar for lunsjboksen min.

For flere oppskrifter, se: www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: