Grov pai med spinat og fetaost
Karbohydrater per porsjon (1/8): 21 gram | Hvorav fiber: 5 gram Karbohydrater per hele pai: 168 gram | Hvorav fiber: 40 gram
Prøv en grov pai med spinat og fetaost neste gang du vil servere noe godt.
Pai er en smart rett som kan varieres i det uendelige med ulikt fyll. Lag gjerne en litt grovere bunn med planteoljer i stedet for smør, slik som her. Perfekt servert ved siden av en grønn salat, eller som del av en større tapasmiddag. Paien blir nesten enda bedre dersom den lages dagen før den skal serveres, og den er like god kald.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt brokkoliomelett
Ingredienser
1 stor paiform (8 porsjoner)
Bunn:
2 dl sammalt mel
1,5 dl fint mel
½ ts salt
50 g plantemargarin
3 ss rapsolje
1-2 ss vann
Fyll:
½ purre eller 3 stilker vårløk
1 stor gul løk
1 stor rød løk
1 ss olje til steking
1 ss provencekrydder
½ ts pepper
1 pose frossen spinat
6 egg
2 dl melk
50 g revet ost
200 g myk fetaost i blokk
PRØV OGSÅ: Pirog med kjøttdeig og ost
Fremgangsmåte
1. Begynn med bunnen. Vend mel og salt sammen med myk margarin, olje og vann. Kna deigen sammen til du har en fast deig som er mulig å presse ut i en paiform. Juster eventuelt med litt mer mel.
2. Trykk deigen ut i paiformen. Pirk bunnen med gaffel, og forstek i ovnen i 10 minutter på 200 grader.
3. Finhakk all løken, og stek gyllent i olje og krydder i en stekepanne.
4. Tin spinaten, enten i en mikro eller i en stekepanne.
5. Visp sammen egg, melk og revet ost.
6. Ha løk, spinat og smuldret fetaost i paiformen. Hell over eggemassen og vend den inn i fyllet til alt er jevnt fordelt.
7. Stek paien i 30-40 minutter på 200 grader.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på søtpotetpai uten hvetebunn
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.