Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus
Karbohydrater per porsjon: 24 gram
Hvorav fiber: 14 gram
En sunn og smaksrik lunsj med gode næringsstoffer.
Denne salaten med ovnsbakt aubergine og ertehummus er en lett, men næringsrik liten rett, som egner seg perfekt til lunsj. Er du ikke så glad i aubergine, kan du selvfølgelig bytte ut den med andre grønnsaker, for eksempel squash og paprika. (Eller et animalsk produkt om du skulle foretrekke det).
Lag gjerne mye hummus når du først er i gang, den holder seg fint på glass en ukes tid.
LES OGSÅ: Karribakt blomkålsalat med sellerirot
Ingredienser
2 porsjoner
Salaten:
1 aubergine
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 hode hjertesalat
to store neve fersk spinat
saften av ½ lime
2 ss sesamfrø
Hummus:
1 boks kikerter (220 g)
100 g erter
1 ss olivenolje
en neve fersk bladpersille eller koriander (kan droppes)
saften av ½ lime
LES OGSÅ: Kålsalat med speilegg
Fremgangsmåte
1. Del auberginen i biter, ha bitene på en stekeplate og ringle over olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 250 grader med grillelement, til auberginen er gyllen og myk.
2. Ha avrente kikerter, erter, urter, olje og lime i en mikser. Kjør til en jevn hummus. Juster eventuelt konsistensen med litt vann ved behov.
3. Rist sesamfrø i tørr stekepanne til de blir gylne.
4. Fordel hjertesalat og spinat i to skåler, og skvis over litt lime. Topp med ovnsbakt aubergine, ertehummus og rista sesamfrø.
LES OGSÅ: Oppskrift på superdigg brokkolisalat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.