Oppskrift på nydelig oksehalegryte

Oppskrift på nydelig oksehalegryte

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 2 g per 100

Denne nydelige oksehalegryta er utrolig enkel å lage. Du trenger litt tålmodighet for den skal koke lenge, men det er verdt det. Den smaker helt fantastisk!

Dette er en klassiker av en suppe. Etter at alt er kuttet og brunet og lagt i gryta, så nærmest lager den seg selv mens du kan gjøre andre ting. Sett av god tid, og lag den gjerne dagen før den skal serveres.

Accu-Chek Guide

LES OGSÅ: Grønnsaksgryte

Dette trenger du;

1 kg oksehaler
4 dl rødvin
1/2 ts timian
1 laurbærblad
1 liten løk
1 gulrot
400 g tomat på boks
1 nellikspiker
Salt og pepper
1 liten sellerirot
Smør

Tips! Oksehaler kjøpes ofte frosne. Du kan tine kjøttet i kaldt vann (inni en tett pakke). 

LES OGSÅ: Oppskrift på langtidsstekt lammelår

Oppskrift på nydelig oksehalegryte

Foto: Hanne Storhaug Jensen.

Slik gjør du:

1. Legg oksehalene i rødvin over natten, hvis du har tid.

2. Hell rødvinen over i en skål, tørk godt av oksehalene og brun de i smør. Bruningen gir en ekstra god smak.

3. Kutt løken i skiver og surr i smør i gryta til den er blank og myk.

4. Kutt grønnsakene i grove biter og ha i gryta sammen med tomater, rødvin, brunede oksehaler og krydder.

5. Kok på svak varme i 4-12 timer. Sausen skal bli helt tyktflytende. Følg med at det ikke koker tørt, da må du tilsette litt vann eller kraft.

6. Smak til med salt og pepper.

LES OGSÅ: Enkel oppskrift på oksekraft

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: