Regnbuesalat med quinoa og tahinidressing
Karbohydrater per porsjon: 34 gram
Hvorav fiber: 11 gram
Regnbuesalat – en fargerik, fristende og sunn hverdagslunsj.
Denne fargeglade salaten gjør godt for både munn, mage og øyne, og er i tillegg stappfull av bra næring. Quinoa er proteinrikt, fiberrikt og glutenfritt, og et flott alternativ til hvit ris og couscous i salater.
Du kan selvfølgelig bytte ut grønnsakene etter ønske og preferanser, og bruke denne oppskriften på regnbuesalat som ren inspirasjon.
PRØV OGSÅ: Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner
Ingredienser
1 porsjon
0,5 dl quinoa
60 g edamamebønner (soyabønner)
to god never finahakket rødkål
saften fra 1/6 lime
bladsalat
2 stk sjampinjong
1 gulrot
1 cm fersk ingefær, finhakket
1 ts olivenolje
salt + pepper
30 g smuldret fetaost (kan fint droppes)
Tahinidressing:
1 ss tahini
½ ts dijon-sennep
½ ts honning
½ ts eplesidereddik
1-2 ss vann
1 krm pepper
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat
Fremgangsmåte
1. Begynn med quinoaen. Kok denne i dobbel mengde vann til den er ferdig, ca 15 minutter. Vend inn soyabønnene i quinoaen.
2. Finhakk rødkål og vend godt sammen med limesaft, slik at den faller litt sammen.
3. Del sopp i tynne skiver og stek i tørr stekepanne til den er gyllen. Ha soppen ut av pannen.
4. Skrell gulroten og del i tynne skiver. Stek gulrotkivene med ingefær raskt i litt olivenolje, til de får en gyllen skorpe. Pass på å ikke steke for lenge, de er best når de fortsatt er litt crispy.
5. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, minus vann. Syren vil få tahinien til å tykne, så spe gradvis på med vann til du har en jevn og litt flytende dressing.
6. Legg salat, lime-kål, quinoa-edamame-blandingen, stekte gulrøtter og sopp i en skål. Topp med litt smuldret fetaost og server med tahinidressing.
PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.