Fra nytelse til frustrasjon på et øyeblikk

Fra nytelse til frustrasjon på et øyeblikk

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 06.02.20 | Sist redigert: 29.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Insulinpumpa er et godt og nyttig hjelpemiddel for mange med diabetes. Men i enkelte situasjoner kan selve hjelpemiddelet bli årsaken til trøbbel, slik det ble for kompisen min da han dro hjem til en dame han møtte på byen.

Her om dagen hadde jeg en samtale med en god kompis. Han har også diabetes og blir behandlet med insulinpumpe. Samtalen var slik det pleier å være når to kompiser møtes over en kopp kaffe. Det blir noen guttehistorier og utveksling av livserfaring og slikt.

Annonse

Siden vi begge er menn med diabetes var det denne gangen «insulinpumpe og sex» som ble temaet for våre historier. Det ble mange historier, men det var spesielt én som bemerket seg såpass at jeg fikk lyst til å dele den med dere. Jeg spurte selvfølgelig om lov til det, og her er den.

LES OGSÅ: Hvordan påvirker diabetes sexlivet?

Sengeakrobatikk og slangetrøbbel

Kompisen min hadde vært på byen, tatt seg noen øl og truffet mange spennende mennesker. Denne kvelden var det en spesiell jente som hadde fanget hans oppmerksomhet, og da kvelden gikk mot slutten så det ut til at de begge var klar for en natt med «happy ending».

Det ble hjem til henne, fin småprat, noe godt i glasset og romantisk musikk, før det endte der det ofte ender i slike historier.

Kompisen min har som sagt insulinpumpe. Han har også kontinuerlig blodsukkermåler som selvfølgelig har gitt fra seg en del lyder underveis, og fortalt ham at det han holder på med skaper et høyt blodsukker. Derfor velger han å ikke kople fra insulinpumpa når han driver med sengeakrobatikk.

Annonse

Så her er han sammen med en nydelig dame, hjemme hos henne og det ser ut som at det skal bli en happy ending på natta. Plutselig skjer det; slangen til insulinpumpa tvinner seg rundt en arm eller et ben, samtidig som begge nærmer seg punktet der diabetes, insulinpumpe, slange og alle andre ting i verden ikke betyr noe.

LES OGSÅ: Er sex og diabetes et tabubelagt tema?

fra nytelse til frustrasjon, insulinpumpe og sex
Illustrasjonsfoto: Getty.

Langt hjemmefra og ingen nål til pumpa

Og hva skjer tror du? Joda, idet verden skinner i alle slags farger og hjernen eksploderer, rives slangen fra kroppen. Fra nytelse til frustrasjon på et øyeblikk. Hva nå?

Kompisen min har selvfølgelig ikke med seg ekstra nål og kan ikke få på plass slangen igjen. Han er langt hjemmefra, midt på natta. Skal han sove uten å ha tilførsel av insulin? Han har heldigvis med seg en insulinpenn som han kan bruke.

Slik kan det altså gå. Ikke verdens undergang, men et godt eksempel på små frustrasjoner som kan oppstå i hverdagen til en med diabetes. Hva hadde du gjort?

LES OGSÅ: Når sexlivet i Dia City flagger på halv stang

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: