Sex uten slange – kobler du fra pumpen?

Sex uten slange – kobler du fra pumpen?

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 28.02.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I en perfekt verden vil du alltid vite på forhånd at du skal være intim med noen og ha sex. Du har tid til å kontrollere blodsukkeret, spise litt, pusse tennene, koble fra pumpen, og … Men vent litt. Det er jo ikke perfekt!

Annonse

Selv om diabetes og spontanitet ikke alltid går hånd i hånd, oppstår det av og til situasjoner der du velger å følge strømmen. Det betyr at du må gjøre det du føler deg vel med. Så før noen andre spør, må du spørre deg selv: Hvor komfortabel er du med å virkelig vise hvem du er, inkludert insulinpumpen din?

Uungåelig åpenhet

Hvis du blir selvbevisst når pumpen er koblet til, eller hvis du tror at partneren din kan reagere på den, kan du koble den fra. Før eller senere må du snakke åpent om pumpen din. Men det er ikke sikkert dette er det riktige tidspunktet.

LES OGSÅ: Er sex og diabetes et tabubelagt tema?

Koble fra?

Selv om ingen av dere har noe problem med pumpen, velger enkelte å koble den fra for å slippe og tenke på logistikken. Det er vel ingen som har lyst til at slangen skal komme i veien? Enkelte trenger kanskje ikke like mye insulin når de skal være amorøse, mens for andre vil det kanskje øke. Her vil det være individuelle forskjeller.

Vær i øyeblikket og ha det gøy!

Du kan trygt koble fra pumpen i en times tid – så lenge du husker å koble den til igjen og kontrollere blodsukkeret når anledningen byr seg (du kan også bruke en alarm, slik at du husker å koble den til igjen). Å koble fra insulinpumpen kan være en mindre distraksjon enn dårlig musikk, et sultent (eller nysgjerrig) kjæledyr eller hvis telefonen ringer. Slå fra deg det magiske filmøyeblikket du fantaserte om, og fokuser på å ha det gøy.

Annonse

LES OGSÅ: Når sexlivet i Dia City flagger på halv stang!

Kilde:
www.diabetes.org

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: