Kålsalat med sennepsdressing og stekt egg
Karbohydrater per porsjon: 30 g
Hvorav fiber: 13 g
Denne kålsalaten er enkel og næringsrik – perfekt som smart lunsj.
Kanskje du har litt rester av hodekål liggende i kjøleskapet, som du lurer på hva du skal gjøre med? Da passer denne retten godt.
Kål gjør seg ekstra godt når den blir marinert i en god dressing, og sennep passer veldig godt her. Server kålsalaten med speilegg med ost slik som oppskriften sier, eller med en annen proteinkilde – ta det du foretrekker.
LES OGSÅ: Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner
Ingredienser
1 porsjon
ca 1/6 kålholde (avhengig av størrelse)
saften fra ¼ sitron
en god neve fersk spinat
100 g kikerter
1 klementin
1 ss frø (solsikkekjerner+gresskarfrø)
10 mandler
1 egg
2 skiver hvitost (kan fint droppes)
1 ts smør/olje til steking
Dressing:
1 toppet ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts olivenolje
1 krm pepper
LES OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese
Fremgangsmåte
1. Del kålen i tynne strimler og ha det over i en skål. Skvis over sitron og kna sitronen inn med hendene, slik at kålen faller litt sammen.
2. Finhakk spinat. Skrell klementinen og del i tynne skiver. Vend spinat og klementin inn i kålen, sammen med kikerter.
3. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og vend så det hele inn i salaten.
4. Rist frø og mandler i tørr stekepanne, og topp salaten med den lune blandingen.
5. Stek egg i litt smør eller olje i pannen. Topp med noen skiver hvitost etter ønske.
6. Server salaten med stekt egg.
LES OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.